Kürdistan Bölgesi'nden Musul'daki felakete ilişkin mesaj: Yardım sunmaya hazırız

Başkan Neçirvan Barzani, Musul’un Hemdaniye ilçesinde meydana gelen yangın felaketinden etkilenen vatandaşlara her türlü yardımı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Kürdistan Bölgesi'nden Musul'daki felakete ilişkin mesaj: Yardım sunmaya hazırız

Başkan Neçirvan Barzani dün 113 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı Musul'un Hemdaniye ilçesinde meydana gelen yangına ilişkin bir mesaj yayımladı.

Mesajında Başkan Neçirvan Barzani, “Dün gece Hemdaniye ilçesindeki bir salonda ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan üzücü olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını derinden paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

“Yüce Allah’tan hayatını kaybedenleri cennetiyle ödüllendirmesini niyaz ediyorum” diyen Başkan Barzani, ailelere sabır, yaralılara da acil şifalar diledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bu zor ve acı günde yangın felaketinden etkilenenlerin yanında olduklarını belirterek, her türlü yardım ve desteği sunmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Başbakan: Tüm imkanları seferber etmeye hazırız

Öte yandan Başbakan Mesrur Barzani de bir mesaj yayınlayarak hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifa diledi. Başbakan,  “Kürdistan Bölgesi hükümetinin tüm ilgili kurumlarını olay yerine acilen intikal etmesi talimatı verildi. Bir kez daha elimizden gelen tüm imkanları seferber etmeye hazır olduğumuzu yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Hristiyanların yoğunlukta bulunduğu Musul’un Hemdaniye ilçesindeki bir düğün salonunda dün gece saat 23.00’de yangın çıktı.

Musul Sağlık Dairesi Müdür Yardımcısı Ahmed Hamdani, Rûdaw’a yaptığı açıklamada düğün salonundaki yangında şu ana kadar 113 kişinin öldüğünü yüzlerce kişinin de yaralandığını söyledi.

Ölenler arasında gelin ve damat da bulunuyor.

Hamdani, şu ana kadar 80’den fazla cenazenin Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığını aktardı.

Yaralıların Musul, Erbil ve Duhok’taki hastanelere nakledildiğini aktaran Hamdani, “Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz” dedi.

Öte yandan Hemdani’ye Hastanesi hoperlöründen halka çağrı yapılarak, Adli Tıp Kurumu’na başvurmaları ve varsa yakınları teşhis etmeleri istendi.