Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu

TRT Haber, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun Narin Güran ile ilgili yapılan incelemelerde 'boğularak öldürüldüğü'nün tespit edildiğini duyurdu.

Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra derede öldü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor.

TRT Haber'in aktardığına göre; İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından kemik ve doku örnekleri üzerinde yapılan incelemede Narin Güran'ın 'boğazı sıkılarak' öldürüldüğü tespit edildi.

Biyolojik incelemede Narin'in vücudunda herhangi bir DNA izine rastlanamamıştı.

'Amca Salim Güran'ın arabasında bulunan ağızdan gelen sıvı'

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova ise şunları aktardı:

"Boğularak ölenlerin ağzından gelen sıvı olduğu ifade ediliyor. Amcanın arabasının ön koltuğunda, direksiyonunda bu sıvıya rastlanıldı. Narin’e ait amcanın arabasında bulunan DNA’nın da ölüm sonrası ağızdan çıkan sıvı olduğu anlaşıldı.

Amcanın arabasının ön koltuğuna sıvı nasıl bulaşıldı. Tahminler yürütülüyor, amcanın eline bulaşmış olabilir deniyor, amca mı öldürdü? Bu sonuç amcanın öldürdüğü anlamına gelmiyor. Amcanın cenazeyi alıp götürdüğü konuşuluyor. Amcanın evine bu sıvı bulaşmış öyle anlaşılıyor.

Çalışma henüz bitmedi, ne zaman biter sorusuna yanıt aradığımızda zaman az, 15 günlük süre 23-24 Eylül’e tekabül ediyor. Eli kulağında, birkaç gün içerisinde adli tıp raporunun sonucu paylaşılacaktır. Bir diğer İnceleme Diyarbakır’da ilerliyor. Süreç devam ediyor, henüz tamamlanmış değil."

Diyarbakır Baro Başkanı: "Soruşturma dosyasına gelmiş bir Adli Tıp Raporu bulunmamaktadır"

Haberler üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yapan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ise, "Narin'in ölüm sebebine ilişkin an itibariyle yaptığımız görüşmelerde soruşturma dosyasına gelmiş bir Adli Tıp Raporu bulunmamaktadır" dedi.