Neçirvan Barzani din adamları ile iftarda bir araya geldi

Neçirvan Barzani, din adamlarının Kürdistan’daki devrim süreçlerinde halkın meşru haklarını savunmak için her zaman ön saflarda yer aldıklarını söyledi.

Neçirvan Barzani din adamları ile iftarda bir araya geldi

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan'daki Müslüman din adamlarının temsilcilerini iftar yemeğinde konuk etti.

Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Mustafa Seyid Kadir ile Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Piştiwan Sadık’ın da katıldığı programda, Kürdistan Din Alimleri Birliği Başkanı Dr. Abdullah Said Veysi, iç çelişkileri çözme, siyasi birlik ve istikrarı geliştirmeye yönelik çabaları nedeniyle Neçirvan Barzani'ye teşekkür etti.

Dr. Veysi, bu çabaların gerilimi azaltacağını ve çekişmelere son vereceğini umduklarını dile getirdi.

Din alimlerinin Kürdistan’da geçmişten beri dini bilincin, hayırseverlik ruhunun yayılmasında rol sahibi olduklarını kaydeden Neçirvan Barzani de, Kürdistan halkını aşırılık yanlısı fikirlerin etkisinden koruduklarını söyledi.

Barzani, din ve vatanseverliğin iç içe geçtiği Kürdistan’daki devrim süreçlerinde din adamlarının kendi halklarının meşru haklarını savunmak için her zaman ön saflarda yer aldıklarını vurguladı.

Gündemdeki siyasi konulara da değinen Başkan Neçirvan Barzani, Bağdat'la iç meselelerin ve askıda kalan sorunların çözümünün iyimserlikle desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Barzani, taraflar için anlaşma dışında başka bir seçeneğin olmadığını ve şu anda Bağdat ile Erbil’in anlaşma yolunda ilerlediğini dile getirdi.

Neçirvan Barzani, programda hazır bulunan temsilcilerin Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer tüm din adamlarına selamlarını iletmelerini isteyerek Ramazan Bayramı'nı kutladı.

İftar programı din adamlarının okuduğu şiirler ve ilahilerle devam etti.

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanlığı

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanlığı

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanlığı

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanlığı