Neçirvan Barzani: Irak'ta çözüm federal sistemin hayata geçirilmesidir

Başkan Neçirvan Barzani, bugün başkent Erbil’de ABD Dışişleri Bakanlığı Irak ve İran'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Taylor başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Neçirvan Barzani: Irak'ta çözüm federal sistemin hayata geçirilmesidir

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak, Kürdistan Bölgesi ve bölgedeki son gelişmeler ile Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani, Irak'taki siyasi ve ekonomik istikrar ve sorunların temel çözümünün federal sistemin dayatılması ve doğru şekilde uygulanması olduğunu vurguladı.

Konuk heyet de bu konuda Barzani ile aynı fikirde olduğunu belirtti.

Konuk heyet ise Erbil ile Bağdat arasındaki siyasi ve ekonomik sorunların çözümü başta olmak üzere ABD'li yatırımcıların Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne yatırım yapmalarının teşvik edilmesi konularında desteklerini yineledi.

Görüşmede ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin geliştirilmesinin yanı sıra ortak çıkarları ilgilendiren konular ele alındı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Taylor ayrıca bugün Rûdaw Medya Grubu’nun sponsorluğunda düzenlenen MERI Forumu’na konuşmacı olarak katılacak.