Papa Francis: İsrailli rehineler serbest kalmalı, Gazze'deki abluka endişe verici

Filistinli grupların İsrail'e yönelik saldırılarının ardından Gazze'de süren İsrail bombardımanına ilişkin Vatikan'dan açıklama geldi. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Hamas'a İsrailli rehineleri serbest bırakma çağrısı yaptı ve İsrail'in Gazze'ye uyguladığı "topyekûn" kuşatmayla ilgili endişelerini de dile getirdi.

Papa Francis: İsrailli rehineler serbest kalmalı, Gazze'deki abluka endişe verici
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis Hamas'a hafta sonu İsrail'e düzenlediği saldırıda ele geçirdiği tüm rehineleri serbest bırakması çağrısında bulundu. Öte yandan Vatikan Devlet Başkanı, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı "topyekûn" kuşatmayla ilgili ciddi endişelerini de dile getirdi ve "Bir bayram gününün yas gününe dönüştüğünü gören aileler için dua ediyorum ve rehinelerin derhal serbest bırakılmasını istiyorum" dedi.
 
İsrail'in Hamas'a verdiği yanıta da değinen Papa Francis, "Saldırıya uğrayanların kendilerini savunma hakkı vardır, ancak Gazze'deki Filistinlilerin içinde yaşadığı ve çok sayıda masum kurbanın da olduğu topyekûn kuşatma beni çok endişelendiriyor" ifadelerini kullandı. Katoliklerin ruhani lideri, "Orta Doğu'nun savaşa değil barışa, adalet, diyalog ve kardeş olma cesareti üzerine inşa edilmiş bir barışa ihtiyacı var" diye konuştu.