Başkan Neçirvan Barzani'den, 'kadına karşı şiddet kampanyası' açıklaması

Başkan Neçirvan Barzani'den, 'kadına karşı şiddet kampanyası' açıklaması

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi iradenin toplumsal adalet ve cinsiyet eşitliğini desteklediğini belirtti.

Başkan Neçirvan Barzani, kadına karşı şiddete dikkat çekmek için Kürdistan’da bugünden itibaren başlayacak 16 günlük kampanya dolayısıyla dün bir mesaj yayınladı.

Neçirvan Barzani, “Kampanyayı 2007 yılından itibaren cinsel şiddet ve toplumsal adalete dikkat çekmek için ilan ediyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi iradenin toplumsal adalet ve cinsiyet eşitliğini desteklediğini belirten Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bütün kriz ve savaşlar toplumun tahrip olmasına, atılacak adımların ertelenmesine ve şiddetin doğmasına neden oluyor. Ortaya çıkan durumun başat mağdurları da kadınlar oluyor. Bundan dolayı bu gerekli ve önemli görev için, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı ile idari kurumlar, sivil toplum, din adamları, BM kurumları ile yerel ve uluslararası kuruluşlar arasındaki koordinasyonun devamlılığını vurguluyorum.”

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı olarak kadın hakları ve kadının toplum içindeki konumunun güçlendirilmesi için ilgili taraflarla stratejik ve uzun vadeli bir proje üzerinde çalışıyoruz.

Kürdistan toplumunu kadınlara yönelik şiddete karşı düzenlenecek 16 günlük kampanyaya katılmaya davet ediyorum.”

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla Kürdistan’da her yıl 25 Kasım’da kadına karşı şiddetle mücadele adına 16 günlük farklı etkinliklerin düzenlendiği bir kampanya yürütülüyor.