Ömer Öcalan: Siyasetimizi Kürtlerin birliği temelinde yürüteceğiz

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Biz siyasetimizi daima iki temel üzerinde yürüteceğiz. Birincisi; Kürtlerin birliği, Kürt milletinin çıkarları, Kürtlerin özgürlüğü. İkincisi ise halkların ittifakı” ifadelerini kullandı.

Ömer Öcalan: Siyasetimizi Kürtlerin birliği temelinde yürüteceğiz
Ömer Öcalan

Siyasetçi, aydın, yazar, hukukçu ve gazetecilerin aralarında bulunduğu 7 ülkeden 36 kişiden oluşan “Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon”, Diyarbakır, İstanbul ve Ankara’da 3 gün süren ziyaret ve temasların ardından İstanbul’da Tecride Karşı Uluslararası Forum düzenledi.

Foruma katılan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Rûdaw’a yaptığı değerlendirmede foruma ilişkin şunları dile getirdi:

“Uluslararası bir delegasyon buraya geldi. Milletvekillerimiz ve çok sayısa sivil toplum örgütü temsilcisi bu panele katılıyor. Delegasyonun içinde avukatlar, insan hakları aktivisti, gazeteciler bulunuyor. Kamuoyunun bildiği gibi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde yoğun bir tecrit uygulanıyor. AK Parti ve MHP hükümeti ailenin, avukatların ziyarete gitmesini izin vermiyor.

23 aydır herhangi bir bilgi alınmıyor. Burada da kamuoyunun ilgisini çekmeye çalışıyoruz. Aile olarak biz de sürekli başvuruyoruz, yasal hakkımızı kullanmak istiyoruz.

Biz, Türkiye devletinden özel bir muamele ve bir lütuf talep etmiyoruz. Yasalarda hangi hakkımız varsa bu hakkın uygulanmasını istiyoruz.”

“Siyasetimizi iki temelde yürüteceğiz”

HDP’nin hesaplarının bloke edilmesi ve sonrasında HDP tarafından başlatılan kampanyaya dair soruya Öcalan şu yanıtı verdi:

“Biz bunu daha çok manevi olarak bakıyoruz. Ortada güçlü bir sahiplenme var. Şu anda ne kadar toplandığına dair herhangi bir bilgim yok.

Bu tarz şeylere yabancı değiliz. Siyasi geleneğimizde devlet sürekli olarak bize engel çıkardı. Şu ana kadar 7 tane partimizi kapattı, HDP bizim sekizinci partimiz ve bir kapatılma davası var. Güçlü bir maneviyat, birlik duygusuyla bu zor günleri atlatabiliriz.

Biz siyasetimizi daima iki temel üzerinde yürüteceğiz. Birincisi; Kürtlerin birliği, Kürt milletinin çıkarları, Kürtlerin özgürlüğü. İkincisi ise halkların ittifakı.

Doğrudur, bunlar için finans gerekir, ama biz gücümüz ve cevherimizi milletimizden alıyoruz. Güçlü bir sahiplenme olacağı kanaatindeyiz.”

Rudaw