Orhan Miroğlu: ‘Kayıt dışı siyaset ilk kez devlet aklıyla çatışma içine giriyor’

AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu: "Siyasi tarihimizde ‘devlet aklıyla’ her nasılsa uyum içinde çalışan ve en hassas dönemlerde kendini yeniden inşa edebilen ‘kayıt dışı siyaset’ belki de ilk kez ‘devlet aklıyla’ bir çatışma içine giriyor."

Orhan Miroğlu: ‘Kayıt dışı siyaset ilk kez devlet aklıyla çatışma içine giriyor’

AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, “Türkiye’nin uçmasını istemeyen ‘kayıt dışı siyaset’, şimdi de ne barış ne yumuşama ne diyalog istiyor, ve siyasi tarihimizde ‘devlet aklıyla’ her nasılsa uyum içinde çalışan ve en hassas dönemlerde kendini yeniden inşa edebilen ‘kayıt dışı siyaset’ belki de ilk kez ‘devlet aklıyla’ bir çatışma içine giriyor” sözleriyle dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’in “Barış ve diyalog süreci devam eder, işbirliği güçlendirilirse, Türkiye 2 yılda 25 yıllık mesafe kateder” sözlerine yanıt veren Orhan Miroğlu, “Cemil Çiçek’i dinlemek, bırakalım siyasi aklı, artık devlet aklının aranmaya başladığı şu zamanlarda yüreklere su serpti” yorumunu yaptı.

“Vaktiyle Diyarbakırlı bir vatandaşa sormuşlardı,’Kürt meselesi çözülürse ne olur?’ diye. El cevap: “Valla Türkiye uçar abi, uçar!”
Kürt meselesi çözülemedi ve Türkiye uçamadı ve mesele artık bizim iç meselemiz olmaktan da çıktı, küresel bir sorun haline geldi. Diyarbakırlının gönlünden geçen gerçekleşemedi yani. Türkiye uçamadı” diyen Miroğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin uçmasını istemeyen ‘kayıt dışı siyaset’, şimdi de ne barış ne yumuşama ne diyalog istiyor, ve siyasi tarihimizde ‘devlet aklıyla’ her nasılsa uyum içinde çalışan ve en hassas dönemlerde kendini yeniden inşa edebilen ‘kayıt dışı siyaset’ belki de ilk kez ‘devlet aklıyla’ bir çatışma içine giriyor. Haydi hayırlısı! Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sayın Çiçek daha fazla konuşmalı ve dinlenmeli! Diyalog süreci bütün toplumsal ve siyasal kesimleri kapsamalıdır.”