Özgür Özel: Kürt seçmendeki kırgınlık ittifak potansiyelimizi zayıflatıyor

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokol nedeniyle Kürt seçmende kırgınlık olduğunu söyledi: "'Biz Zafer Partisi'ni İçişleri Bakanı yapmak için mi oy verdik?' kırgınlığı ittifak potansiyelimizi bu tarafından da zayıflatıyor."

Özgür Özel: Kürt seçmendeki kırgınlık ittifak potansiyelimizi zayıflatıyor

CHP’de değişim isteyen isimlerin başında gelen ve genel başkanlığa adaylığını koyan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur sürecinde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokol nedeniyle Kürt seçmende kırgınlık olduğunu söyledi.

Özel, “‘Biz Zafer Partisi’ni İçişleri Bakanı yapmak için mi oy verdik?’ kırgınlığı ittifak potansiyelimizi zayıflatıyor” dedi.

Yerel seçimlerde ittifak tartışmaları hakkında konuşan Özgür Özel, “Herkeste bir tek başımıza gireriz falan. Çünkü ortada bir yirmi beş var. CHP zaten yirmi beş. Herkes ben 7’yim ben beşim diyor. Buradaki tartışmada herkesin ‘tek başına kantara çıkayım da görün’ tavrı var. Bir yandan da ‘bilin bensiz kaybedersiniz’ noktasına geliyor. Bir tarafı bu” ifadelerini kullandı.

‘İttifak Potansiyelimizi Yeniden Kazanabiliriz’

Bu kapsamda Kürt seçmene değinen Özel, şunları söyledi:

“Bir tarafı da ittifak kurmadığımız ama partilileri oy verdikleri ve partileri aday göstermediği için bize oy veren ağırlıklı olarak Kürt seçmen, YSP’ye oy veren seçmenin yaşadığı bir kırgınlık var. O önce işte kayyumlara ilgili o açık protokolden rahatsızlık duymuşlardı. Doğu ve Güneydoğu’da seçime katılım oranı üç puan, dört puan düşmüştü. Sonradan gizli protokol ortaya çıktı. ‘Biz Zafer Partisi’ni İçişleri Bakanı yapmak için mi oy verdik?’ kırgınlığı ittifak potansiyelimizi bu tarafından da zayıflatıyor.

Bunun için de bir paradigma değişikliği, aktörlerin değişmesine, bir özeleştirinin topluma karşı yapılıp yeniden bir ittifak potansiyeli geliştirmeye bu konuda belki geçmişteki rahatsızlık yaratan işlerin yapılmasına itiraz edenlerin ve bir daha yapılmayacağını taahhüt edenlerin parti yönetiminde olması dışında bir seçerek görünmüyor. Ben bunu bu yönüyle de değişimi çok önemsiyorum. Biz parti yönetimine gelirse ittifak potansiyelini, hem toplumsal hem millet ittifakı üzerinden yeniden kazanabileceğimizi düşünüyorum.”