Pence: Kürtlerle ittifakımız büyük rol oynadı

Pence: Kürtlerle ittifakımız büyük rol oynadı

Başkent Erbil’de Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’yle bir araya gelen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “IŞİD'i yok etmede Kürtlerle ittifakımız büyük rol oynadı” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Irak’ın başkenti Bağdat’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Edinilen bilgilere göre Mike Pence, Irak’ın hiçbir üst düzey yetkilisiyle bir araya gelmezken, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’yle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Pence, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Irak'ın Anbar vilayetinde bulunan Ayn el Esad üssünde ABD’li askerlerle bir araya geldiğini belirtti.

Pence, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Irak'ın Anbar vilayetinde bulunan Ayn el Esad üssünde ABD’li askerlerle bir araya geldiğini belirterek, “Şükran Günü’nde Irak'taki askerlerimizle birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Sizinle gurur duyuyoruz ve hepinize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ardından başkent Erbil’e gelen Pence, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’yle bir araya geldi.

Görüşmeye Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Mustafa Seyid Kadir de katıldı.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kürtlerin, ABD’nin önemli bir müteffiki olduğunu belirterek, bu ittifak sayesinde terör örgütü IŞİD’in bitirildiğini söyledi.

Pence, “Terör örgütü IŞİD’i yok etmede Kürtlerle ittifakımız büyük rol oynadı. Bu konuda büyük başarı elde ettik” ifadelerini kullandı.

Kürt ve Amerikan halkları arasındaki tarihi ilişkilere değinen Pence “Sayın Başkan (Trump) adına Kürt halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ABD’nin Kürdistan Bölgesi'ne desteğinin devam edeceğini belirten Pence, “Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge Güçleri’ne destek vermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de Kürdistan Bölges ve Peşmerge Güçleri’ne desteklerinden dolayı Kürt halkı adına ABD’ye teşekkür etti.

Neçirvan Barzani, ABD’yle ilişkilerin daha da gelişmesini umduklarını belirtti.