Peşmerge kontrol noktasına roketli saldırı!

Duhok’un Amediye ilçesinde, Metina Dağı eteklerinde bulunan Peşmerge kontrol noktasına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralandı.

Peşmerge kontrol noktasına roketli saldırı!
Amedi ilçesi sınırındaki Gara ve Matina sıradağları arasındaki Sargale köyü yakınlarında Peşmerge güçlerine ait askeri kontrol noktası bombalandı.
Sınırda bulunan bir görgü tanığı, bombalama sırasında kontrol noktasında bir kişinin yaralandığını söyledi.
Yaralının olay yerinde çalışan bir vinç sürücüsü olduğu ve tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Peşmerge güçleri Türk askerlerinin gelişini engellemek için Amediya bölgelerinde çok sayıda askeri kontrol noktası kurdu.

ABD merkezli bir insan hakları örgütü ve çatışma gözlemcisi olan Toplumsal Barış Timleri (Community Peacemaker Teams (CPT) raporuna göre, "Yeni operasyonun başlangıcından bu yana Türkiye, Kürdistan Bölgesi topraklarına 238 bombalama ve saldırı gerçekleştirdi. 20.000 dönümden fazla tarım ve orman arazisi yakıldı." ancak "Yaklaşık %55'i kaybedildi" dedi. Türk saldırıları nedeniyle Sargale köyündeki orman ve sivillerin bahçeleri yakıldı."

"Türkiye'nin aralıksız devam eden operasyonları Kürdistan Bölgesi'nde 162 köyün boşaltılmasına neden oldu ve 602'den fazla köy tahliye tehdidi altında" dedi