'PKK, Şengal’den çıkmazsa çatışmalar çıkabilir'

Şengalde görev yapan Peşmerge Komutanlarından Mirza Xelef yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) bir kaç güne kadar Şengalden çıkmaması halinde Irak ordusuyla aralarında bir savaş çıkabileceğini belirtti.

'PKK, Şengal’den çıkmazsa çatışmalar çıkabilir'

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Mirza Xelef şunları söyledi: “Şengal’in durumu çok karmaşıklaştı ve bütün gözlemciler Şengal’de bir savaş çıkma olasılığından bahsediyorlar. Bunun sebebi olarakta PKK’nin Şengalden çıkmama isteği olarak görülüyor. Irak Ordusu PKK’den Şengal’den çıkması talebinde bulundu ve PKK’de çıkmayacağını gerekirse savaşacaklarını belirtti. Buda durumların daha da karmaşıklaşmasına neden oldu ve iki taraf arasında bir savaşın çıkması olasılığını güçlendirdi. Buda Şengal halkı içerisinde bir korkuya sebep oluyor.”

Irak Hükümeti’nin şimdiye kadar PKK’ye br kaç defa Şengal’den çıkması için mühlet tanıdığına dikkat çeken Xelef açıklamasının sonunda, PKK’nin Bağdat’ı dinlemediğini, kendilerine belirlenen zaman sürecinde Şengal’den çıkması gerektiğini aksi halde bir savaşın çıkacabileceğini, Şengal halkının da bu durumdan çok tedirgin olduğunu söyledi.

Basnews