PKK’den 3 askerin hayatını kaybettiği çatışma ile ilgili açıklama

PKK, Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da hayatını kaybeden askerlerin sayısının MSB’nin açıkladığı rakamdan daha fazla olduğunu öne sürerek 2 askerin künyelerini paylaştı.

PKK’den 3 askerin hayatını kaybettiği çatışma ile ilgili açıklama

Türkiye Savunma Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da 26 Kasım 2023 tarihinde PKK'lilerce yapılan saldırı sonucu 3 askerin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Yaşamını yitiren askerlerin Adana'nın Ceyhan ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ve Erzincan'ın Refaiye ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz ve Urfa'nın Haliliye ilçesi nüfusuna kayıtlı Fevzi Kızıltaş olduğu belirtilmişti.

PKK’nin askeri kanadı HPG’den yapılan açıklamada, söz konusu çatışmada hayatını kaybeden askerlerin sayısının 18 olduğu belirtildi.

İsmi açıklanan askerler dışında iki askerin daha hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, piyade sözleşmeli er Yasin Kayul ve 1999 Urfa doğumlu piyade sözleşmeli er İsmail Yılmaz’ın da yaşamını yitirdiğinin “netleştiği” kaydedildi.  

TSK 17 Nisan 2022’de Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla askeri operasyon başlatmıştı.