Putin: Esad şeytan da diğerleri melek mi?

Putin: Esad şeytan da diğerleri melek mi?

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye’de Esad yönetiminin değil muhaliflerin kimyasal silah kullandığını iddia ederek, “Evet, Esad rejimi de çok hata yaptı ancak ona karşı olanlar melek midir?” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu’nda 12 bin kişinin katıldığı büyük bir konferansta konuştu.

Konferansa 3 gün boyunca St. Petersburg’da Rus yetkililerle çok sayıda görüşmeler yapan ve özellikle enerji konularında önemli anlaşmalara imza atan Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti de katıldı.

Konferans öncesinde Kürdistan heyeti ile enerji ve Orta Doğu’daki gelişmelerin ele alındığı bir toplantı yapan Putin, konuşması arasında Başbakan Neçirvan Barzani’yi selamlayarak Rusya’da bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Evet, Esad rejimi çok hata yaptı ancak…”

Konuşmasında Suriye ve Orta Doğu’daki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunan Putin, Esad rejimini savundu. Putin, şöyle konuştu:

“Irak Kürdistan’ı Hükümet Başbakanı burada oturuyor. Bir kez daha ‘hoş geldiniz’ diyorum. Onlar da biliyor milislerin kimyasal silah kullandığını. Uluslararası kamuoyu da milislerin kimyasal silah sahibi olduğunun farkında. Kimyasal Silahları İzleme Örgütünün raporlarına göre Suriye rejimi kimyasal silahlarını imha etti. Şimdi ise çeşitli söylentiler çıkarılıyor. Kimsemiz bundan kazanç sağlamayız. Doğru konuşmak lazım: Evet, Beşar Esad rejimi belki de çok hata yaptı ancak Esad’da karşı olanlar melek midir?”