PYD muhalif parti ve oluşumları kapatmaya devam ediyor

Batı Kürdistan'daki (Rojava) PYD yönetimi aldığı yeni bir kararla, Rojava'daki tüm siyasi parti temsilciliklerinin 24 saat içinde resmi işlemlerini gerçekleştirmeleri gerektiğini bildirdi.

PYD muhalif parti ve oluşumları kapatmaya devam ediyor

PYD'nin bu kararına karşılık ENKS şemsiyesindeki siyasi partiler ile bazı sivil toplum kuruluşları, meşru görmedikleri yönetimin kararlarına uymayacaklarını ve kararı tanımadıklarını bildirdi.

Bu gelişmeler ardından Batı Kürdistan'daki 5 büyük kentte büro ve temsilcilik kapatma furyası başladı. Buna göre bu kentler ve kapatılan büro ve temsilcilikler şöyle:

Qamişlo: 15 büro

ENKS'nin 3, Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'nin (PDK-S) 2, Suriye Kürdistan Birlik Partisi'nin (PYKS) 2, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (PDK) 1, Suriye Kürt İlerici Demokrasi Partisi'nin (PDPKS) 1, Eşitlik Partisi'nin 1, Gelecek Hareketi'nin 1 ve ikiye ayrılan El Parti'nin 2 bürosu kapatıldı.

Bunların yanı sıra, Rojava Kürdistan Demokratik Öğrenci ve Gençlik Birliği (YXCDKR) ve Çözüm Hareketi'nin bürolarıyla birlikte toplam 15 büro ve temsilcilik kapatıldı.

Haseke: 5 büro

ENKS'nin 2, PDK-S'nin 1, PYKS'nin 1 ve Asuri Derneği'nin 1 bürosu kapatıldı.

Derik: 11 büro

Kürt Gençlik Hareketi'nin (TCK) 2 bürosu ve ENKS, PDK-S, PYKS, PDPKS, YXCDKR, Suriye Kürdistan Kadın Birliği (YJKS), Kürt Kadın Dayanışması, El Parti büroları ile Bedirxan Derneği, Barzani Kütüphanesi ve Asuri Derneği olmak üzere 11 büro kapatıldı.

Afrin: 1 büro

Afrin'de PDPKS bürosu kapatıldı.

Kobane: 1 büro

Kobane'deki ENKS bürosu kapatıldı.

Bu kentlerdeki parti, hareket ve Dernek bürolarının yanı sıra Batı Kürdistan'daki ilçe ve kasabalarda da bu partilere ait 21 büro kapatıldı.