Qamışlo'da engellilere iş imkanı

Qamışlo'da engellilere iş imkanı

Kamışlo Süryani Kilisesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) desteğiyle istihdam hedefli projeler hazırladı. Projelerden biri engellilere çalışma olanağı sağlanmak amacıyla açılan temizlik malzemesi ve şampuan üretim merkezi oldu.

İşletmede 14’ü engelli olmak üzere toplam 20 işçi çalışıyor. Rûdaw’a konuşan İşletme Müdürü Toni Elyas, şunları söyledi: 

“Proje engellileri istihdam etmeyi amaçlıyor. Burada çalışan 20 işçiden 14’ü engellidir. İşletmenin yüzde 40’ı kadınlardan oluşuyor. Yani 8 kadın çalışanımız var. Sadece temizlik ürünleri değil, başka ürünler de üretmeye başladık. Ancak yeni olduğumuz için piyasada yer almak zaman alacak.”

İşletme çalışanları burada kazandıkları parayla ailelerini geçindiriyor. Semir Hüseyin adlı işçi, 5 nüfuslu bir ailede yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

“3 aydır burada çalışıyorum. Burada çalışmaktan çok mutluyum. Aylık 40 bin Suriye Lirası kazanıyorum. 5 aydır burası işletiliyor. Yetkililer bize bazı projeler konusunda söz verdi. Bu projede Kamışlo’daki Hristiyan, Kürt ve göçmenler çalışıyor.”