QSD Sözcüsü: Türkiye ile kardeşçe yaşamak istiyoruz

YPG'nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri'nin sözcüsü Talal Sülo, Türkiye ile kardeşçe yaşamak istediklerini söyledi.

QSD Sözcüsü: Türkiye ile kardeşçe yaşamak istiyoruz

Sputnik'in haberine göre; Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Sözcüsü Talal Sülo, Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini belirterek, Türkiye'ye dostluk eli uzattı.

Türkiye ile kardeşçe yaşamak istediklerini dile getiren Sülo, "Ama Türkiye bize karşı iyi değil. Türkiye bizim arkamızdan konuşup, bizim için 'bunlar iyi değil, kötüdür' diyor" dedi.

Sputnik'e konuşan PYD Fransa Sorumlusu Halit İsa da, komşu ülkelerle barışa dayalı ilişkiler istediklerini belirterek, şöyle konuştu:" Biz kimsenin düşmanlığını yapmıyoruz. Şimdiye kadar Demokratik Federalizm yönetimi bir mermi dahi Türkiye'ye atmamıştır. Bizim sınırımız Türkiye ile birliktedir. Biz komşuluk ilişkilerine ve barışa dayalı ilişkiler içerisinde olmak istiyoruz. Fakat Türkiye bize düşman gözüyle bakıyor."

Türkiye'nin bir bir kısım topraklarını işgal ettiklerini öne süren İsa, şöyle devam etti:

" Biz bu olayı şikayet ediyoruz. Uluslararası güçler özellikle de Rusya ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin diğer 4 üyesi bu işgal durumunu göz önüne almalılar. Bizim arkamızda olmalılar. Suriye halkının arkasında olmalılar. Biz Suriye'nin bir parçasıyız. Biz Suriyeliler olarak Türkiye'nin topraklarımızı gözümüzün önünde işgal etmesini kabul etmiyoruz."