'Saddam Hüseyin'i Saklamak’ belgeseli Norveç’te gösterilecek

Kürt yönetmen Halkawt Mustafa’nın hazırladığı “Saddam Hüseyin’i Saklamak” adlı belgesel film Norveç’te de izleyici ile buluşacak.

'Saddam Hüseyin'i Saklamak’ belgeseli Norveç’te gösterilecek

Yönetmen Halkawt Mustafa’nın on yılı aşkın bir süre üzerinde çalıştığı “Saddam Hüseyin’i Saklamak” dünya prömiyerini geçtiğimiz günlerde  Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali’nde (IDFA) yapmıştı.

“Saddam Hüseyin’i Saklamak” adlı belgesel, 2003 yılında ABD’nin Irak’a müdahalesinin ardından yaklaşık 150 bin Amerikan askerinin peşinde olduğu Irak’ın devrik diktatörü Saddam Hüseyin’i 235 gün boyunca saklayan avcı Alla Namık’ın hikayesini anlatıyor.

Film, Saddam Hüseyin'in yakalanmasının 20’inci yıl dönümü olan 13 Aralık 2023'te Oslo'daki Klingenberg Sineması'nda gösterilecek.

Norveç'te yaşayan ve 10 yılı aşkın süredir belgesel yapımcılığı yapan Halkawt Mustafa, "Belgeselin ana amacı Saddam Hüseyin'in saklandığı çukurun gerçek hikayesini dünyaya anlatmak. Bu hikayeyi yalnızca tek bir kişi anlatabilirdi ki o da Saddam için bu sığınağı kazan kişiydi” dedi.

Filmin yönetmeni Halkawt Mustafa, başarısı nedeniyle Norveç Kültür Bakanlığı tarafından tebrik edildi. Bakanlık, Norveç-Irak ortak yapımı filmin uluslararası alanda çok ses getirecek bir yapım olacağını vurguladı.(Kaynak)