Sancar açıkladı: 'Olağanüstü kongre kararı alacağız'

HDP Parti Meclisi toplantısı açılışında konuşan Sancar, “Ana gündemimiz HDP’nin olağanüstü kongre kararı alması olacaktır" dedi.

Sancar açıkladı: 'Olağanüstü kongre kararı alacağız'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bugün HDP Genel Merkezi'nde Parti Meclisi toplantısının açılışında açıklamalarda bulundu. Sancar, "Ana gündemimiz; HDP'nin olağanüstü kongre kararı alması olacaktır. Olağanüstü kongremizi toplayacağız, toplamayı tartışacağız Parti Meclisi'nin kararı burada belirleyici olacak. Bu tartışmalardan sonra HDP bütün varlığını devam ettirecek şekilde birikimini Yeşil Sol'a aktarmanın yöntemlerini de tartışacaktır" ifadelerini kullandı.

Sancar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Seçimlerden sonra halkımıza söz verdiğimiz gibi değerlendirme, muhasebe, eleştiri, öz eleştiri sürecini elimizden gelen en yaygın biçimiyle yürütmeye çalıştık. Bu süreç devam etmektedir. Hem HDP'nin hem de Yeşil Sol Parti'nin kongreleri de gündemimizde. Bizler bir yandan seçim sonrası değerlendirme faaliyetini sürdürürken, diğer yandan ülke gündeminin bütün sorunlarıyla da ilgilenmeye bütün mücadele alanlarıyla da var olmaya gayret ettik.

"HDP'yi kapatma davası demokratik siyaseti tasviye etmenin bir hamlesiydi"

Seçim süreci HDP'ye yönelik her türlü kuşatmanın yürütüldüğü bir oyunlar ve operasyonlar bütünü olarak gerçekleşti. HDP'yi kapatma davası demokratik siyaseti tasviye etmenin bir hamlesiydi. Bizler, Yeşil Sol Parti'nin çatısı altında seçimlere girdik. Seçimlerden istediğimiz sonucu alamasak da buradayız. Türkiye'de parlamentoda üçüncü bir partiyiz. Bütün engellemelere, hilelere rağmen bir güç olarak büyüme imkanlarını halkımız bizlerden esirgemedi.

HDP bu ülkenin umudunu oluşturan fikriyatın sembolüdür. HDP, siyasi birikimi geleceğe aydınlık bir ülke yaratma amacını da taşıyacak temel aktördür. Seçime girmedik, seçime iktidarın oyunlarını boşa çıkarmak için bu rejimin tuzaklarına düşmemek için başka bir yöntemle girdik. Şimdi bizler HDP olarak varlığımızı koruyacağız ama birikimimizi aktardığımız Yeşil Sol Parti'yi de hem toplumsal mücadelelerinin bütün alanların da hem de parlamentoda en etkili güç haline getirmek için elimizden gelen bütün çabaları harcayacağız.

"Ana gündemimiz HDP'nin olağanüstü kongre kararını alması olacaktır"

Ana gündemimiz; HDP'nin olağanüstü kongre kararı alması olacaktır. Olağanüstü kongremizi toplayacağız, toplamayı tartışacağız Parti Meclisi'nin kararı burada belirleyici olacak. Bu tartışmalardan sonra HDP bütün varlığını devam ettirecek şekilde birikimini Yeşil Sol'a aktarmanın yöntemlerini de tartışacaktır. Parti Meclisi bu açıdan tarihi bir toplantı gerçekleştirmektedir. Bu toplantının başarılı geçeceğine inancım tamdır. Her alanda mücadele daveti büyüyor, bu davetin asıl yöneldiği adres de bizleriz.