Şivan Perwer sanatının 50’nci yılı dolayısıyla dünya turnesine çıkacak

Yaşayan en büyük Kürt ozanlarından biri olan olan Şivan Perwer sanat yaşamının 50’nci yılı dolayısıyla dünya turnesine çıkacak.

Şivan Perwer sanatının 50’nci yılı dolayısıyla dünya turnesine çıkacak

Şivan Perwer’in resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda sanatçının ilk kez dünya turnesine çıkacağı kaydedildi.

Turnenin ilk durağı Almanya’nın Duisburg şehri olacak. 23 Aralık'ta düzenlenecek konser ile turneye start verilecek.

Ardından sanatçı Fransa, Hollanda, İngiltere, İsviçre, Japonya, İsveç, Kürdistan Bölgesi ve İsrail'de konserler verilecek.

Şivan Perwer Kültür Vakfı’ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yaşayan efsane Şivan Perwer sanatının 50. yılını kutluyor. Kendine has sanati ve tarihi gelişmeleri yansıtan şarkılarıyla milyonlarca kişinin kalbine dokunmuş, vatansızların hikayelerini anlatmıştır.

Tanınmış filozof ve tarihçi Hannah Arendt (1906-1975) bir keresinde şöyle demişti: ‘Vatansız olan herkesin hiçbir hakkı yoktur ve kanun kaçağıdır. Dolayısıyla en önemli insan hakkı haklara sahip olma hakkıdır.’ Onun için Kürt kültür ve sanatının korunması çok önemliydi. Onun müziği kültürel bir mirastır ve bir tarihin yansımasıdır. Şarkıları Kürt halkının çektiği acıların ve umudun kanıtıdır. Şivan Perwer sadece bir şarkıcı değil aynı zamanda bir topluluğun ruhunu yakalayan şairdir. Kürt kültürüne ve dünya müzik sahnesine etkisi yadsınamaz. Medya temsilcileri bu olağanüstü müzikal yolculuğun bir parçası olmaya içtenlikle davet ediyoruz. Sivan Perwer kültürel çeşitliliğin ve insanlığın evrensel elçisidir.”