Biden'dan Gazze'deki rehinelerle ilgili açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmanın yakın olduğuna inandığını söyledi.

Biden'dan Gazze'deki rehinelerle ilgili açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları gölgesinde artan rehine anlaşması beklentilerine dair açıklama yaptı.

Reuters'ta yer alan habere göre Biden, rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmanın yakın olduğuna inandığını söyledi.

Katar Da Açıklama Yapmıştı

Dün ise ABD-İsrail-Hamas arasındaki müzakerelere arabulucuk eden Katar'dan benzer açıklama gelmişti. Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman El Sani, "anlaşmayı engelleyen ana anlaşmazlık noktalarının artık çok küçük ve çoğunlukla pratik ve lojistik sorunlar olduğu" mesajını vermişti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşmanın yapılıp yapılmadığına ilişkin bir soru üzerine "masada bir anlaşma olmadığını" belirtmişti.

Rehinelerin Kaderi Belirsizliğini Koruyor

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail şehirlerine düzenlediği saldırılarda 1200 kişi ölürken onlarca kadın ve çocuğun da bulunduğu 240 kadar kişi rehin alındı. İsrail, saldırılara misilleme olarak Gazze'ye acımasız bir saldırı başlatırken, rehinelerin kaderi belirsizliğini koruyor.

Netanyahu hem rehinelerin serbest bırakılamaması nedeniyle ülke içinde yaşanan kargaşanın hem de Gazze'deki savaşın muazzam insani maliyetine ilişkin uluslararası kaygıların ikili baskısıyla karşı karşıya. Savaşın başlamasından bu yana Gazze Şeridi'nde 13 binden fazla Filistinli öldürüldü.