Sudani'den Halepçe katliamı mesajı: Vicdanlarda taze olarak kalacaktır

Halepçe katliamının 36’ncı yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani, Halepçe’de yaşanan felaket demokrasi sistemimizi daha fazla güçlendirmemize yardımcı oluyor.

Sudani'den Halepçe katliamı mesajı: Vicdanlarda taze olarak kalacaktır

Kürdistan Bölgesi’nin Halepçe kentinde Irak Baas rejimi tarafından kimyasal silah kullanılarak 5 bin sivil insanın şehit olmasıyla sonuçlanan katliamının üzerinden 36 yıl geçti.

Katliamın yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani, "Halepçe trajedisinin 36. yıl dönümünde bu suçu ve kurbanlarını acıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Irak’ta demokrasi sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Sudani, mesajında şunlara değindi:

“Devrik rejimin yaptığı vahşet ve Kürt halkımızın evlatları ile Irak halklarının tüm kesimlerine karşı işlediği suçları nesiller boyu anlatmaya devam edeceğiz. Bu olay vicdanlarımızda taze olarak kalacak ve bizi demokratik sistemimizi güçlendirmek için daha fazlasını yapmaya teşvik edecektir."

Sudani, hükümetin haksızlığa uğrayan Irak halkına adalet sağlama ve onların haklarını destekleyen yasaları uygulama çabalarının devam ettiğini söyledi.

Başbakan Sudani, "Halepçe şehitlerine ve tüm Irak şehitlerine rahmet" diledi.