Süleymaniye’de Rojhılat’a destek gösterisi düzenlendi

Süleymaniye’de bir araya gelen grup, Jina Emini'nin öldürülmesini kınadı ve Rojhılat (Doğu Kürdistan) ile İran'daki gösterilere destek gösterisi düzenledi.

Süleymaniye’de Rojhılat’a destek gösterisi düzenlendi

Jina Emini’nin İran “ahlak polisi” tarafından katledilmesi Süleymaniye’de düzenlenen gösteri ile protesto edildi. Azadi Parkında bir araya gelen grup, Rojhılat ve İran’da devam eden gösterilere destek verdi.

Burada bir konuşma yapan Rojhılatlı aktivist Çimen Muhammed, "İran İslam Cumhuriyeti, başörtüsünü gerekçe yaparak kadınlara baskı yapıyor, onları çalışma ve siyasi hayattan dışlıyor" dedi.

Muhammed, İran’da kadınların “baskı ve zulüme rağmen rol almaya devam etmesini gerektiğini” belirterek Kürt kadınların mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Gösteriye katılanlar ellerinde Jina Emini’nin resimleri ve “Jin, Jiyan, Azadi” (Kadın, Yaşam, Özgürlük) yazılı pankartlar taşıdı.

Bir diğer aktivist Şerko Heme Emin, "Kürdistan’da partiler, hükümet ve parlamentonun bir karar çıkarması gerekiyor. Bu kararla kimse Rojhılat’a karşı çıkamamalıdır" diye konuştu.

 Süleymani Üniversitesi öğretim görevlisi Muhammed Resul de, "Kürdistan'ın dört parçası IŞİD'e karşı mücadelede bir aradaydı ve bu ne kadar güzeldi. Kürtler birbirine insani ve askeri yardım sağlıyordu. ABD bile bizi destekledi. Şimdi de aynı şekilde olmalı" dedi.