Suriye ordusundan kritik temas hattına ağır silahlarla takviye

Suriye ordusu, Minbic ve Halep’in kuzey kırsalına onlarca tanktan oluşan ağır silah ve asker sevketti.

Suriye ordusundan kritik temas hattına ağır silahlarla takviye

Türkiye’nin 13 Haziran’da Halep’in kuzeyindeki Tel Rıfat ve çevresinde düzenlediği bombardımanların ardından Suriye ordusu da bölgeye takviye yaptı.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, Cumhuriyet Muhafızları 103 ve 105’inci tugaylarına ait onlarca T7-2 tankı ve MBM panzerleri ile zırhlı personel taşıyıcıları, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki Tel Rıfat, Minbic ve Al Arimah kasabasına gönderildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), bu takviyelerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye ordusunu hedef alan saldırıların ardından geldiğine dikkat çekti.

SOHR raporlarına göre, 13 Haziran’da Halep'in kuzey kırsalındaki Bayluniyah cephesinde Suriye ordusuna ait bir tanka Türk İHA’larca saldırıda bir subay ile 2 asker yaralandı.

Yine 14 Haziran’da Halep kırsalındaki Ayn Daqna cephesinde Suriye karakoluna düzenlenen İHA saldırısında 5 asker öldü, 6 asker de ağır yaralandı. Aynı gün İHA’lar Halep'in kuzeyindeki Al-Mayyasah köyünde de Suriye ordusuna ait karakolu hedef aldı.

SOHR kaynakları, 2-16 Haziran tarihleri arasında Türk İHA'ları tarafından düzenlenen 15 saldırıda 24 kişinin öldüğünü, 28 kişinin de yaralandığını aktardı. Hayatını kaybedenler arasında DSG savaşçıları da bulunuyor.