SMO komutanı: ‘Suriye olarak; Türk Dili’nin konuşulduğu bir ülke olacağız’

Türkiye destekli Sultan Murad Tümeni Genel Komutanı Fehim İsa, Suriye’yi Türk dilinin konuşulduğu bir ülke haline getireceklerini söyledi.

SMO komutanı: ‘Suriye olarak; Türk Dili’nin konuşulduğu bir ülke olacağız’

Suriye Milli Ordusu (SMO) gruplarından Sultan Murad Tümeni’nin Türkmen komutanı Fehim İsa, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Beşar Esad’ın ardından “Suriye olarak; Türk dilinin konuşulduğu bir ülke olacaklarını” belirtti.

İsa, “3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü ve Türk Keneşi’nin 12. yılı kutlu olsun. İnşallah Suriye’yi Zalim Esed Rejiminden ve terör örgütlerinden temizledikten sonra biz de Özgür Suriye olarak; Türk Dili’nin konuşulduğu bir ülke olarak Türk Keneşi’nde olacağız” dedi.

Fehim İsa, geçtiğimiz günlerde Suriye Milli Ordusu (SMO) içerisindeki grupların katılımı ile oluşturulan “Devrimciler Hareketi” adlı oluşumun liderliğine getirilmişti.

Türkiye’nin desteği ile 28 Mart 2013 tarihinde kurulan Sultan Murat Türkmen Tümeni’nin ismi Efrin’de yerel halka karşı çok sayıda insan hakkı ihlali ile anılıyor.

Şu anda Efrin'i kontrol eden grup genelikle Suriyeli Türkmenlerden oluşuyor.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi, ya da kısa ve Türkçe adıyla Türk Keneşi, 3 Ekim 2009'da Nahçıvan'da imzalanan Nahçıvan Anlaşması ile, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye arasında kuruldu.