KDSP lideri'den, YNK’ye destek isteyen Cemil Bayık’a: 'PKK’nin kendi adayları var. Nasıl YNK’ye...'

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (KSDP) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, PKK’nin kurucularından Cemil Bayık’ın Irak seçimleri için YNK’ye destek çağrısına ilişkin, “PKK’nin kendi adayları var. O halde nasıl YNK’ye oy verecek?” diye sordu.

KDSP lideri'den, YNK’ye destek isteyen Cemil Bayık’a: 'PKK’nin kendi adayları var. Nasıl YNK’ye...'
Rûdaw TV’de Senger Abdurrahman’ın sunduğu “Seçim Saati” (Kajêrî Helbijardin) programına konuk olan Muhammed Hacı Mahmud, partisinin seçim çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
Tecürbeli siyasetçi, seçimlere “hile” karıştırılmasa 2 veya 3 vekil çıkarabileceklerini söyledi.
 
Süleymaniye üçüncü bölge, Diyala, Kerkük ve Erbil’de adaylarının güçlü olduğunu, buralarda halktan aldıkları destek sayesinde Bağdat’a milletvekili göndermeyi hesapladıklarını belirtti.
 
Kürdistan Demokrat Partisi’nden (KDP) sonra Kürdistan Bölgesi genelinde 20 adayla en çok adaya sahip olan KSDP lideri, “Bu kadar çok aday gösterilmiş olması belki bizim açımızdan da sıkıntılı. Kürdistan Bölgesi eskiden üç seçim bölgesine ayrılıyordu. Şimdi ise 12 seçim bölgesine bölünmüş durumda. Ayrıca Musul, Kerkük ve Diyala da var. Toplam 20 bölge oluyor. Ama bir de oylarımızın bu şekilde dağılma riski var. Bir de önümüzde Kürdistan Parlamentosu seçimleri var” diye konuştu.
 
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın seçimler için Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (YNK) destek çağrısına değinen Muhammed Hacı Mahmud, “Her kes kendi çalışma alanı ve sınırlarını bilmeli” dedi.
 
Hacı Mahmud, “PKK’nin kendisi Irak seçimlerine kendi adayları ile katılıyor. Süleymaniye’de, Ranya’da diğer yerlerde aday göstermişler, bu biliniyor. O halde nasıl YNK’ye oy verecekler? Belki de bu çağrı YNK’ye zarar verecek, özellikle bölge ülkeleri ile ilişkileri açısından” diye konuştu.
 
PKK’ye yakınlığı ile bilinen Tevgera Azadi adlı oluşum, 2 Ekim günü yaptığı açıklamada, Erbil ve Duhok’ta iki Süryani adayı ve yine Süleymaniye, Erbil ve Duhok’ta YNK ile Goran Hareketi’nin seçim koalisyonu olan Kürdistan İttifakı adaylarını destekleyeceğini açıklamıştı.
 
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, geçtiğimiz gün Irak seçimleri için YNK’ye destek çağrısında bulunarak, “YNK’de yer alanların ya da dışında olanların fikirleri ne olursa olsun herkes bu seçimlerden YNK’nin güçlü çıkması için çalışmalı” demişti.
Rudaw