MSD, Suudi Bakan'ın Deyr ez Zor ziyaretinin ayrıntılarını paylaştı

MSD, Suudi Bakan'ın Deyr ez Zor ziyaretinin ayrıntılarını paylaştı

Suudi Arabistan'ın Körfez İlişkileri Bakanı Samir El Sabhan, Suriye’nin kuzey doğusundaki Deyr ez Zor bölgesinde Demokratik Suriye Meclisi (MSD) yetkililerini ziyaret etti.

13 Haziran Suudi Arabistan'ın Körfez İlişkileri Bakanı Samir El Sabhan Suriye Demokratik Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki Deyr ez Zor  kentini ziyaret ederek MSD ve bölgedeki Arap aşiret ileri gelenleri ile üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

Suudi Bakan, Deyr ez Zor ilinin doğusundaki El Omar Petrol sahasında Arap aşiretlerinin temsilcileri ile bir araya geldi.  Toplantıda, IŞİD'e karşı mücadeleye ve bölgedeki Araplara yardım sözünde bulunan El Sabhan, karşılığında DSG'ye destek istediği bildirildi.

Suudi bakanının ziyareti hakkında BasNews’e konuşan MSD Eş Başkanı Ryaz Derar, Suudi bakanın ikinci kez kuzey-doğu Suriye’yi ziyaret ettiğini daha önce de Rakka’ya geldiğini söyledi.

MSD’li yetkili Samir El Sabhan’ın Körfez ülkelerinin özellikle de Suudi Arabistan’ın Suriye’nin kuzeyi ve Rojava’da istikrarın gelişmesini desteklediklerini söyledi.

MSD Eş Başkanı Ryaz Derar, Suudi bakanın Suriye’nin kuzeyini ziyaretinde, IŞİD’in bölgede bir daha başkaldırılmamasının garanti edilmesi, bölgenin her türlü saldırı karşısında korunması ve bölgedeki tüm bileşenlerin desteklenmesinin masaya yatırıldığını dile getirdi.

El Sabhan, ABD'nin IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon nezdindeki temsilcisi William Robak ile Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki bölgelere ziyaret gerçekleştirdi. 

BasNews’in edindiği bilgilere göre son dönemde DSG güçlerine karşı başkaldıran Arap aşiretleri ile görüşen Suudi bakan, Arap aşiretlerinin haklarının korunması karşılığında DSG’ye destek vermelerini istediği bildiriliyor.

Türk medyasında yer alan haberlere göre ise El Sabhan'ın ayrıca, Türkiye ve Katar ile yakınlaşmamaları konusunda aşiretleri uyardığı ileri sürüldü.

ABD destekli DSG güçleri IŞİD ile mücadele ederek Rojava’nın dışında Suriye’nin önemli petrol kaynaklarının yer aldığı Irak sınırındaki Deyr ez Zor ile IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka ve Suriye’deki birçok bölgeyi kontrol ediyor.