SON DAKİKA / IŞİD Komutanları Rakka'dan kaçıyor

SON DAKİKA / IŞİD Komutanları Rakka'dan kaçıyor

KRD News Haber Merkezi

Suriye ve Irak’taki önemli merkezleri kuşatma altına alınan IŞİD, üst düzey komutan ve lider kadrosunu Suriye’nin Deyrezzor bölgesindeki Meyadin kentine kaçırıyor.

Önce Musul, ardından da Rakka’nın Kürt güçler liderliğindeki Demokratik Suriye Güçleri tarafından kuşatılmasının ardından IŞİD’li birçok askeri komutan ve örgüt lideri Suriye’nin Deyrezzor bölgesindeki Meyadin kentine kaçtı.  Kaçan üst üzey askeri komutan ve liderlerin kısmen daha güvenli olarak kabul edilen Meyadin’de, toprak ve cephe kayıplarının ardından örgütün gelecek stratejileri ve Batılı ülkelere yönelik gerçekleştirilecek saldırıları planlamayı amaçladıkları belirtildi.

Associated Press haber ajansının Amerikan güvenlik kurumları ve Suriye’deki yerel istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberde, IŞİD’in Meyadin kentine kaçmasının sebebi Koalisyon savaş uçaklarının bombardımanından daha az etkilenmek olarak açıklandı. Örgütün Musul ve Rakka dışında Doğu Halep ve Palmira bölgelerindeki üst düzey yönetici ve askeri komutanlarını da Meyadin’e gönderdiği belirtildi.

Rakka, Musul, Doğu Halep ve Palmira’dan kaçarak gelenlerle birlikte Meyadin’deki IŞİD’li sayısının 10 Bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Associated Press haber ajansına bir demeç veren Uluslararası koalisyon Güçleri sözcüsü Albay Ryan Dillon ise, ‘Onların (IŞİD üst düzey komutan ve liderleri) nerede olduğunu bilir ve bulursak; saldıracağız.”dedi.