"Türkiye, Biden döneminden önce Suriye’deki hareketliliğini arttırdı"

Arapça yayın yapan gazetelerde bugün Türkiye'nin ABD’nin Joe Biden'la başlayacak yeni yönetiminden önce Suriye’de artan hareketliliği öne çıkan gelişmeler arasında yer aldı.

"Türkiye, Biden döneminden önce Suriye’deki hareketliliğini arttırdı"

Suriye’deki gelişmeleri aktaran Lübnan merkezli Şarkul Avsat gazetesi bir kaynağa dayandırdığı haberinde şunları ifade etti: "Türkiye, ABD’nin yeni yönetimi göreve başlamadan Suriye Demokratik Güçleri’nin(DSG) kontrolü altında olan Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını artırdı. Ayn İsa, Hesekê, Minbic’e saldıran Türkiye kendi kontrolü altındaki bölgelerde de kalıcı olmak için uğraşıyor."

Türkiye ve ona bağlı silahlı gruplar dün Til Temir’e yönelik top atışlarına devam etti. Yine Türkiye ve Rusya’ya ait keşif uçakları Halep-Hesekê arasındaki uluslararası M4 karayolu üzerinde uçuş yapıyor. Öte yandan Türkiye Gozliye beldesine, Til Leben’e, Um El-Xêr’e, Dirdara’ya ve Mibaqir’deki Rusya karargahına yakın bölgelere saldırılar gerçekleştirdi.

Aynı kaynak Türkiye'nin İdlib’e yönelik askeri sevkiyatının sürdüğünü belirtti. Türkiye, Suriye hükümetinin önünü kesmek için bölgeye 12 bin asker konuşlandırdı. Rusya’da Türkiye'ye bağlı silahlı grupların etkisini azaltmak için çalışıyor.