YNK Milletvekili: Mistefa Selimi zaten hain ve teröristti!

YNK Milletvekili: Mistefa Selimi zaten hain ve teröristti!

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Milletvekili Ebdulnasir Ehmed (Mele Nasir) yaptığı açıklamada, geçen hafta İran’da idam edilen Kürt siyasetçi Mistefa Selimi’nin zaten bir hain (Cahş) ve terörist olduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz hafta YNK içerisindeki 16 Ekim 2017 ihanet şebekesi, 17 yıl İran cezaevinde kalan ve firar etmeyi başararak Kürdistan Bölgesine geçen Mistefa Selimi’yi İran’a teslim ederek, 11 Nisan 2020’de idam edilmesine sebep oldu.

Yaşanan bu ihanet ve insanlık dışı duruma karşı Basnews olarak görüşlerine başvurduğumuz YNK Kürdistan Parlamentosu Milletvekili Ebdulnasir Ehmed ya da diğer ismiyle Mela Nasir şunları söyledi: “Mistefa Selimi İran’da aslında bir haindi (Cahş). Burada onlarca terörist eylem ve kötü işler yaptı. Daha sonra da Bane’de yakalandı. Kürdistan Bölgesi’nde değil.”

Bir çok Kürt aydın ve siyasetçi, İran’ın YNK’ye yöneltilen Mistefa Selimi suçlamasını YNK’nin üzerinden kaldırabilmek için, Selimi’yi Bane’de yakaladığına dair bilinçli bir açıklama yaptığına dair çeşitli haberler paylaştı.

Kürt siyasi çevreleri ve örgütleri aynı şekilde yaptıkları açıklamalarda, Mistefa Selimi’nin YNK denetimindeki Penciwen’e bağlı bir köyde YNK asayişi tarafından yakalandıktan sonra YNK yönetiminin onayı ile İran’a teslim edildiğini ifade etti.