Yeşil Sol Parti’de eş genel başkanlık için öne çıkan iki isim

Büyük kongresini 15 Ekim’de yapmaya hazırlanan Yeşil Sol Parti’nin yeni döneme ilişkin yol haritası netleşmeye başladı. İsmi, yönetim kadrosu ve eş genel başkanları değişecek olan partinin siyasi stratejisi de şekilleniyor.

Yeşil Sol Parti’de eş genel başkanlık için öne çıkan iki isim

Kürt sorununun çözümü için kampanya

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın aktardığına göre,  yeni dönemde Kürt sorununun çözümünü ana gündem maddesi yapacak olan parti, büyük kongresinden sonra “Kürt sorununun demokratik çözüm yolları” konulu kampanya başlatacak. Çalışma kapsamında iktidar ve muhalefet temsilcileriyle de görüşmeler yapılması planlanıyor.

1 Ekim’de Kürt Sorunu ve barış temalı mini deklarasyon açıklanacak

Kampanya başlamadan önce de bu konuyu gündeme getirmeyi planlayan parti, Meclis’in açılacağı 1 Ekim günü Kürt sorununun çözümünün öneminin vurgulanacağı bir açıklama yapacak.

Eş genel başkanlar dahil tüm milletvekili grubunun katılacağı, Meclis’te yapılacak açıklamada yeni anayasa tartışmalarına da değinilecek. Açıklamada kurulması muhtemel bir “Yeni Anayasa Masasına” partinin hangi koşullarda dahil olacağı ifade edilecek. Mini bir deklarasyon niteliğinde olacak bu açıklamada Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümünün aciliyetine vurgu yapılacak.

‘Yerel seçimlerde iktidar dahil herkesle müzakereye açığız

Yerel seçim stratejisini de tartışmaya başlayan Yeşil Sol Parti, kongreden hemen sonra geniş katılımlı bir yerel yönetim konferansı düzenleyecek. Bu konferansta başta büyükşehirlerde olmak üzere yerel seçim stratejisi tartışılacak.

Yaklaşan yerel seçimlerde nasıl bir pozisyon alacakları konusunda acele etmeyeceklerini, stratejiyi netleştirmek için hızla karar vermeyeceklerini ifade eden parti yöneticileri iktidar dahil herkesle müzakereye açık olduklarını söyledi.

Parti ismi değişecek, öne çıkan isim ‘DHP’

15 Ekim’de Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek kongrede partinin ismi ve eş başkanları değişecek. Partinin yeni ismi henüz netleşmese de öne çıkan isim Demokratik Halklar Partisi (DHP). Partinin yeni logosunun HDP’nin, üzerinde çınar ağacı resmi olan logosu ile benzer olacağı kaydedildi.

Öne çıkan eş genel başkan isimleri: Hatimoğulları ve Bakırhan

Yeşil Sol Parti, düzenlediği halk buluşmalarında partinin yeni eş genel başkanlarının kimler olması gerektiği konusunda da çok sayıda öneri aldı. Bu konuda çalışma yürüten mutabakat komisyonunun tartışmaları henüz sonlanmadı ancak gelen öneriler arasında en çok Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan’ın adının öne çıktığı kaydediliyor.