YPG; Rakka'dan sonraki hedefini açıkladı.,

YPG komutanlığı, Rakka'nın kurtarılmasından sonra birliklerinin İdlib'e operasyon başlatacağını açıkladı.

YPG; Rakka'dan sonraki hedefini açıkladı.,

El Hayat gazetesine demeç veren YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, QSD' nin ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun desteği ile IŞİD'i Rakka'dan çıkardıktan sonra Suriye Demokratik Güçleri'nin Özgür Suriye Ordusu, aşiretler ve Rusya'nın hava desteği ile İdlib'e yöneleceğini ve Nusra Cephesi'ne (Şam'ın Fethi Cephesi) karşı savaşacağını açıkladı.

Sipan Hemo, Suriye Demokratik Güçleri'nin Tabaka Barajındaki operasyonlarını birkaç saatliğine durdurduğunu ve mühendislerle uzmanların beyaz bayrakla IŞİD'in kontrolü altındaki yerlere giderek barajın ciddi bir tehlike altında olmadığından emin olmasını sağladığını söyledi.

Suriye Demokratik Güçleri'nin Tabaka askeri havaalanını tamamen kontrol altına aldığını belirten Hemo, bu havaalanının nisan ayı başlarında başlayacak Rakka operasyonu öncesinde askeri güçlerin toplanma merkezi olarak kullanılacağını ifade etti.

Sipan Hemo, Rakka operasyonuna Suriye Demokratik Güçleri bünyesinde 16-17 bin kadar Arap ve Kürt savaşçının katılacağını, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun da operasyona hava saldırıları, ağır topçu ateşi, tanksavarlar ve Apaçi helikopterleriyle destek vereceğini söyledi.

Rusya ile halen Fetih Ordusu'nun kontrolü altında bulunan Halep'in kuzeybatısı ile İdlb yönünde operasyonlar yapmak için koordinasyon kurduklarını belirten YPG Komutanı Sipan Hemo, terör yenilinceye kadar ABD ve Rusya ile işbirliğini sürdürebileceklerini vurguladı ve "Suriye'de Kürt meselesinin adil çözümü, Suriye'de federal sistem temelinde olmalıdır ve Rakka da yeni yerel konseyi ile bu sistemin bir parçası olmalıdır” dedi.