ABD Dışişleri'nden Mesrur Barzani ve Blinken'in görüşmesine ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Blinken ile Barzani’nin bölgesel güvenlik, iyi yönetim ve insan haklarına saygı dahil ortak değerler bağlamında ABD'nin Kürdistan Bölgesi ile ortaklığının öneminin altını çizdikleri kaydedildi.

ABD Dışişleri'nden Mesrur Barzani ve Blinken'in görüşmesine ilişkin açıklama
ABD Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Mesrur Barzani ile Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasındaki dün gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin bir açıklama paylaştı.
 
Bakanlık sözcüsü Matthew Miller adına yapılan açıklamada, Blinken ile Barzani’nin bölgesel güvenlik, iyi yönetim ve insan haklarına saygı dahil ortak değerler bağlamında ABD'nin Kürdistan Bölgesi ile ortaklığının öneminin altını çizdikleri kaydedildi.
 
Bakan Blinken, tüm Irak halkının istikrarını ve ekonomik refahını artırmak için Erbil ile Bağdat arasında yapıcı işbirliğine ve ayrıca Kürdistan Bölgesi içinde daha fazla birliğe destek verdiğini ifade etti. 
 
Kürtlerin ABD-Irak Yüksek Askeri Komisyonu'na katılmasının önemini ele alan Blinken ve Barzani, bunun ABD ile Irak arasında Kürdistan Bölgesi de dahil olmak üzere kalıcı bir ikili güvenlik ortaklığına geçişi sağlayacağına vurgu yaptı.
 
Bakan Blinken, ABD'nin güçlü bir Kürdistan Bölgesi’ne verdiği desteğin, ABD'nin Irak'la sahip olduğu dinamik, geniş tabanlı ilişkinin temel taşı olmaya devam edeceğini söyledi.