Eski ABD Başkanı Trump, resmen gözaltında

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'taki Trump Towers'dan ayrılarak mahkeme salonuna gitti ve resmen gözaltına alındı.

Eski ABD Başkanı Trump, resmen gözaltında

Porno yıldızı Stormy Daniels'a "sus payı" ödemesiyle ilgili soruşturmada cezai suçlamalarla karşı karşıya kalan ABD eski Başkanı Donald Trump, New York'taki Trump Towers'tan çıkarak Manhattan Ceza Mahkemesi’ne teslim oldu.

Trump, mahkemeye varmasının ardından kendisine yöneltilen suçlamaları dinlemesi için gözaltına alındı.

Eski Başkan Donald Trump, ABD tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan oldu. 

ABD medyasında, Trump hakkındaki iddianamede, 30'dan fazla suçlama bulunduğuna dair bilgiler yer aldı.

Trump’ın ise duruşmada suçlamaları reddettiği bildiriliyor.

“Sokak ve caddeler trafiğe kapatıldı”

Donald Trump’ın hakim karşısına çıktığı Manhattan Ceza Mahkemesinin önü bir gün önceden basın mensuplarıyla doldu.

Polis, mahkeme bölgesini demir bariyerlerle çevirerek etrafta geniş güvenlik önlemleri alırken, mahkeme bölgesinde bulunan sokak ve caddeler de trafiğe kapatıldı.

Trump'a yönelik soruşturmayı yürüten Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, sabah saatlerinde mahkeme binasına gelirken, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Milletvekili George Santos’un da mahkeme binasına girdiği görüldü.

Trump karşıtı ve destekçisi küçük gruplar da sabah saatlerinden itibaren polis bariyerleri ile kendileri için ayrılmış binanın önündeki parkta yerlerini aldı.

Ellerinde Trump’a destek veya cezalandırılması çağrısı yapan pankartlar taşıyan kişiler arasında zaman zaman sözlü ve fiziki sataşma ve arbede yaşandı.

Trump, soruşturmayla ilgili tutuklanmasını beklediğini duyurarak daha önce yaptığı protesto ve destek çağrısına rağmen, Trump taraftarlarının 20-30 kişiyi geçmemesi dikkat çekti.