ABD: Kürdistan Bölgesi ile güvenlik ilişkilerinin derinleştirilmesini bekliyoruz

ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, Kürdistan Bölgesi ile güvenlik bağlarını derinleştirmeyi beklediklerini belirterek, ülkesinin Kürdistan Bölgesi'nde 20 Ekim'de temiz ve özgür bir seçim yapılması için gözlemci olmaya hazır olduğunu bildirdi.

ABD: Kürdistan Bölgesi ile güvenlik ilişkilerinin derinleştirilmesini bekliyoruz

Alina Romanowski, bugün (16 Ağustos 2024) sosyal medya platformu X üzerinden ABD'nin yeni Erbil Başkonsolosu Steven Bittner’in göreve başlaması vesilesiyle tebrik mesajı yayınladı.

Kürdistan Bölgesi ile güvenlik ilişkilerinin derinleştirimesini beklediklerini vurgulayan Romanowski, bu yıl 20 Ekim'de gerçekleştirilmesi planlanan temiz ve özgür seçimleri gözlemlemeye hazır olduklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Erbil Başkonsolosu olarak Mark Straw'un yerine gelen Steven Bittner, Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçrivan Barzani ve Başbakan Mesrur ​​Barzani'yi ziyaret etmişti.

ABD'nin yeni Başkonsolosu Bittner, 15 Ağustos’ta Başbakan Barzani’ye gerçekleştirdiği ziyarette, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri her alanda geliştirmeye ve güçlendirmeye hazır olduğunu ifade ederek, Kürdistan Bölgesi'nin ABD'nin değerli bir ortağı olarak Irak ve bölgede güvenlik ve istikrarın pekiştirilmesinde oynadığı önemli role değinmişti.

K24