AB'nin Irak Büyükelçisi: Kürdistan Bölgesini destekliyoruz

Avrupa Birliği'nin (AB) Irak Büyükelçisi Thomas Zeiler, Erbil ile Bağdat arasındaki görüşmeleri desteklediklerini belirtirken, AB’nin Kürdistan Bölgesi halkına destek vermesinin herkes tarafından bilinen bir durum olduğunu söyledi.

AB'nin Irak Büyükelçisi: Kürdistan Bölgesini destekliyoruz

Bağdat’ta Kurdistan24’ün medya sponsorluğunda gerçekleştirilen Rafideyn Diyalog Forumu kapsamında K24’e konuşan Thomas Zeiler, “AB’nin sadece Irak'ta değil her yerde Kürt halkına destek verdiğini” kaydederek, “Kürt halkını desteklemeye devam edeceklerini” bildirdi.

Daha önce Kürdistan Bölgesi’nin ziyaret ettiğini hatırlatan Thomas Zeiler, bazı projeleri hayata geçirmek için önümüzdeki mayıs ayında tekrar ziyaret gerçekleştireceğini aktardı.

“Kürdistan Bölgesi halkının haklarını alması bizim için çok önemli, biz Avrupa Birliği olarak elimizden geleni yapacağız ve Bağdat'a sorunları anlatacağız.” diyen Thomas Zeiler, “Sorunların Erbil ve Bağdat arasında ikili diyalog yoluyla çözülmesi gerekiyor, bu nedenle her iki tarafa da görüşme çağrısında bulunuyoruz.” ifadesini kullandı.

Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partilerin kendi aralarında anlaşma sağlaması gerektiğine işaret eden Thomas Zeiler, Federal Mahkeme tarafından alınan kota kararına ilişkin AB’nin gerekli tavrı ortaya koyacağını dile getirdi.

Thomas Zeiler, Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimlerine ilişki ise “Biz bu seçimin yapılmasını talep ettik.” dedi.

K24