Bafıl Talabani: Latif Reşid YNK’nin bir parçasıdır

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Başkanı Bafıl Talabani, Irak Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Latif Reşid'in YNK’nin bir parçası olduğunu söyledi.

Bafıl Talabani: Latif Reşid YNK’nin bir parçasıdır

Irak Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Latif Reşid, YNK Başkanı Bafil Talabani ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Bafil Talabani, Latif Reşid'in seçilmesiyle hakkında konuştu. Talabani, “Birkaç yıl Mam Celal'le, çoğunlukla Kek Latif'le yaşadım. Kek Latif, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin bir parçasıdır; YNK’nin her bir parçası YNK’ye ait olmaya devam edecektir. Hep birlikte Mam Celal'in yolunu koruyacağız” dedi.

Bafıl Talabani, Latif Reşid'in YNK ve Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) ortak adayı olduğu iddiasını da reddederek, “KDP’nin adayı Kek Hoşyar’dı ki onu yendik, yine KDP’nin adayı Reber Ahmet’ti onu da yendik” ifadelerini kullandı.

Bafıl Talabani, KDP’nin adayı Reber Ahmet'in çekilmesi hakkında ise, “Başarısız olacaklarını bildikleri için çekildiler" görüşünü savundu.

Irak'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün yapıldı. Parlamentoda milletvekilleri tarafından yapılan oylama sonucunda 162 oy alan YNK’nin bağımsız adayı Latif Reşid Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı seçildi. YNK’nin adayı Berhem Salih ise 99 oy aldı, 8 oy da geçersiz sayıldı.

İlk turda 282 milletvekilinin katıldığı meclis oturumunda Latif Reşid 157, Berhem Salih 99 oy almıştı.