Bağdat'tan PKK ve Şengal açıklaması

Irak Başbakanlık Sözcüsü, PKK'nin Irak topraklarında bulunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bağdat'tan PKK ve Şengal açıklaması

Rudaw'da yer alan haberde; Irak Başbakanlık Sözcüsü Saad Hadisi, "Irak Hükümeti olarak, komşu ülkelere tehdit unsuru olan ve şiddet eylemlerinde bulunan bütün silahlı grupları reddediyoruz” ifadesini kullandı.

Irak'ın PKK'lilere maaş verdiği konusu hakkında ise Hadisi, "Irak Hükümeti Heşdi Şabi içerisinde yer alan gönüllülere maaş veriyor ancak Iraklı olması şartıyla. Fakat yabancı hiçbir silahlı gruba ve PKK'ye maaş verilmedi” diye konuştu.

Hadisi ayrıca, başka ülkelerin Irak'ın içişlerine karışmasını kabul etmediklerini ve buna hiçbir zaman izin verilemeyeceğini söyleyerek, "Biz başka ülkelerin iç sorunlarının bir parçası haline gelmek istemiyoruz. Bu nedenlede biz de bize yapılmasını istemiyoruz. Ayrıca Irak olarak yabancı hiçbir partiye de destek vermeyiz çünkü bu bizim anayasa ve yasalarımıza aykırıdır” dedi.

Türkiye askerinin Başika'dan çekilmesini sağlamak için, Irak'ın PKK'yi koz olarak kullandığı iddialarına ise Hadisi, "Biz bu sorunu çözmek için Türkiye'yle diyalog içerisindeyiz. Bu konu hakkında birkaç gün önce Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım, Başbakanımız Haydar Abadi'yi telefonla aradı” bilgisini aktardı.

Irak Başbakanı Sözcüsü Saad Hadisi, "Türkiye güçlerini Irak topraklarından çekecektir. Bu nedenle başka bir ülkeyle başka yöntemlere girmemiz için bir nedenimiz bulunmuyor. Daha çok siyasi, diplomatik ve hükümetler arasında birebir iletişim kurarak sorunların giderilmesini istiyoruz” dedi.