Bahçeli: NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “ve Türkiye'nin bu iki ülkenin NATO'ya dahil olması konusunda derhal Ankara kuralları devreye girmelidir. Gerekirse NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınmalıdır. NATO'yla var olmadık! Yerine bir Türk-İslam güvenlik birliği de kurulabilir. Kim nereye genişliyorsa genişlesin!” dedi.

Bahçeli: NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Türkiye’nin NATO üyeliği başvurusunu olumsuz karşılayan İsveç için “İkinci Kandil dağı İsveç'tedir” diyen Bahçeli, Finlandiya’nın da NATO’ya alınmaması gerektiğini söyledi.

İç siyasi gelişmeleri de değerlendiren Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olsa dahi seçilemeyeceğini iddia etti.

Bahçeli'nin konuşması özetle şöyle:

"Bizim bu muhalefete, bu ruhu başıboş gezenlere, bu siyasetçilere mesafemiz çoktur. Kılıçdaroğlu, mahcup olacağı hevese kapılmasın. Türkiye, Demirtaş'ın hayasız hayranlarına teslim olmayacak. Yalan ve iftiradan nemalanan, Yezidin izinden gidenleri mahcup edeceğiz…

Son günlerde Abdülhamid Han'la ilgili çıkan tartışmalar vardır. Onu istibdatla analar vardır. Şunu söyleyeyim ki, Abdülhamid Han'ı sevdiği kadar sevmeyeni de vardır. Abdülhamid'i Ermeni çeteleri sevmez, sömürgeciler sevmez, Türk ve İslam düşmanları sevmez. Onu sevenlerse onu her zaman hatırlayacaktır. Bu gafiller tarihimizden ne istiyor? Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünün Abdülhamid'i ise gurur duyarız. O her zaman mert oldu, hainlerin oyununu bozdu…

“İsveç'in NATO'ya girmesi nasıl mümkün olacak?”

 İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin isabetli çekinceleri, henüz muhatapları tarafından dikkate alınmamıştır. Müzakereye hazırız açıklamaları yapıyorlar ama bildik bir meselenin müzakere amacı nedir? İsveç PKK'nın silah tedarikçilerindendir. Bu iki ülkenin, dökülen şehit kanlarında parmağı olduğunu nasıl unutacağız? üstelik pişmanlık emaresi göstermeyen bu ülkelerle nasıl anlaşacağız? İkinci Kandil dağı İsveç'tedir. Türkiye; İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğini veto edince ülkemizin risk primi son 14 yılın rekorunu kırdı. Bunu silah olarak kullanıyorlar. İsveç, terör örgütlerine alenen destek veriyor. Şimdi bu İsveç'in NATO'ya girmesi nasıl mümkün olacak? Türkiye ile müttefikliği nasıl hak edecek!

“Ankara kuralları devreye girmelidir”

Bunların şimdiye kadar NATO'ya üye olmamasının altında Rusya'nın dengeleyici gücü vardı. Şimdi Rusya, Ukrayna'da istediğini başarsaydı ne olacaktı? Üye olacaklar mıydı? Bu ülkelerin üyeliğine tamam demek, terörizme evet demektir ve Türkiye'nin bu iki ülkenin NATO'ya dahil olması konusunda derhal Ankara kuralları devreye girmelidir. Gerekirse NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınmalıdır. NATO'yla var olmadık! Yerine bir Türk-İslam güvenlik birliği de kurulabilir. Kim nereye genişliyorsa genişlesin!

“Miçotakis dedeleri gibi sinsidir”

Helenistik dönem acılarını anlatan Yunanistan Başbakanı, Kıbrıs'ın çektiği acılardan ne zaman bahsedecek? Kıbrıs Türktür. Kıbrıs'ın kaderi Helenlik değil, Türklüktür. Miçotakis dedeleri gibi sinsidir. Türkiye, bunların planını buruşturup yüzüne fırlatacak azim ve kararlılığı vardır…

Cumhurbaşkanı adaylığına iyice ısınıp ittifak ortaklarına çalım atan Kılıçdaroğlu, bu ülke seni Cumhurbaşkanı yapmaz. Layık olmayan, ehil olmayan, dahası kalbinde kötülük olanı bu millet seçmez. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim gününde bir kez daha seçilecektir. O zaman da bu marjinalleşmiş parti başkanları saklanacaktır."