Başkan Barzani: Amaçlarımızdan vazgeçmedik,Büyük bir değişim olacak

Başkan Mesud Barzani, 30 Eylül seçimlerinde KDP’nin ciddi başarı elde etmesi durumunda Kürdistan’da büyük değişimlere imza atacağını söyledi.

Başkan Barzani: Amaçlarımızdan vazgeçmedik,Büyük bir değişim olacak

Başkan Mesud Barzani, 30 Eylül seçimlerinde KDP’nin ciddi başarı elde etmesi durumunda Kürdistan’da büyük değişimlere imza atacağını söyledi.

Başkan Mesud Barzani, 30 Eylül’de yapılacak Kürdistan Parlamentosu seçimleri kampanyası kapsamında KDP’nin Süleymaniye’de düzenlediği mitinge katıldı.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Süleymaniye mitinginde konuşan Başkan Barzani, “Çok önemli bir seçimlere az bir zaman kaldı. KDP bu seçimlerde büyük başarı elde etmesi durumunda ciddi değişim ve gelişimlere öncülük edecektir” dedi.

Irak ve Kürdistan’daki bazı siyasi çevrelerin KDP’yi bitirmek istediklerini kaydeden Başkan Barzani, “Ama 12 Mayıs’ta yapılan seçimlerde KDP’nin Kürdistan ve Irak’ın birinci partisi olduğunu gördüler.

KDP, Kürdistan halkının büyük çoğunluğunu temsil ediyor. Bunu herkes biliyor” ifadelerini kullandı.

30 Eylül seçimlerinin birçok sorunun çözümü olacak seçim olduğuna işaret eden Başkan Barzani sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz size karşı her zaman doğru olacağımıza ve elimizden gelen her hizmeti size yapacağımıza söz veriyoruz.

Kendim ve KDP'li arkadaşlarım adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz sizin çekmiş olduğunuz acıları çok iyi biliyoruz. Zaim Sıddık'tan bugüne terör, patlama ve bölünmeler buraya düştü. Ancak dik durdunuz, direndiniz ve biz de gelip sizden dik durmayı öğrendik. Sizin dik duruşunuz mutluluk vericidir.

Bu durumun artık sona ermesi gerekir. Kürdistan tüm Kürdistanlılar içindir. Her aşamada iktidarın tekelleştirilmesine son verilmeli ve şeffaf yönetim olmalıdır. Siz iktidarın nerelerde tekelleştirildiğini biliyorsunuz.

Biz kanun devleti kurmak istiyoruz. Tüm vatandaşların eşit olduğu, herkesin kendi hakkıyla mutlu olduğu bir devlet... İktidarın bir şahısa bağlanma eğilimi hiçbir şekilde hiçbir kesimin faydasına değildir.  

Ve emin olun ki, bu bölgede bir daha KDP’lilerin parti binalarına ve üyelerine yönelik saldırıların olmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Seçimlerde sandıklara bakan görevlilerin tüm sandıkları korumalarını ve daha önceki seçimlerde zaman zaman yaşandığı gibi sandıkları terk etmemelerini istiyoruz. Seçim işlemleri bitene kadar görevliler sandıklara sahip çıksın. Sandık görevlilerine yönelik tehdit ve saldırıları da asla kabul etmeyiz.

Biz Kürdistan’da siyasiler arasında birlik olmasından yanayız, bunu istiyoruz. Ama bizim stratejik hedeflerimiz var. Bu hedeflere karşı olanlarla nasıl bir arada birlik olabiliriz ki. Gerçekten de zor bir durum.

Bizim stratejimizde tüm hedefler sizin canınızı feda ettiğiniz Kürdistan içindir. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Ve seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.”