Destici'den Demirtaş ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki: Aklımızla alay mı ediyorsun?

Demirtaş ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Aklımızla alay mı ediyorsun?' diye seslenen Mustafa Destici, DEM Parti'yi hedef göstererek kapatılması için yargıya çağrı yaptı.

Destici'den Demirtaş ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki: Aklımızla alay mı ediyorsun?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin konuştu.

‘DEM Parti kapatılmalı ve hazine yardımı kesilmeli’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerine tepki gösteren Destici, “Dün terör örgütünün partisinin yani DEM Parti’nin sözde eş başkanı tarafından devletimizin ve milletimizin bütünlüğünü hedef alan çirkin ve provokatif açıklamalar yapıldı. Anayasanın ilk 4 maddesinin ifade ettiği, ‘devletin şekli’ ve ‘cumhuriyetin niteliklerini’ hedef alan açıklamaların içeriye ve dışarıya mesaj veren bir provokasyonun parçası olduğunu biliyoruz. Açıklamaları bu sebeple riske almamakla birlikte bu konuda yargının behemehal görevini yapmasını bekliyoruz...’’dedi.

‘Kemal Bey aklımızla alay mı ediyorsun’

Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, HDP'nin Eski Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı cezaevinde ziyareti sonrası açıklamalarına ilişkin konuşan Destici, “Edirne'de tutuklu bulunan HDP'nin Eski Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret ettiği görüşmenin ardından, ‘Demirtaş dışarıda olsaydı eminim terör olayları da biterdi’ diyor. Ya Kemal Bey sen bizim aklımıza, hafızamızla mı alay ediyorsun. Yani bu ‘Hendek’ ve ‘Çukur’ olayları, 6-8 Ekim olayları Demirtaş dışarıdayken yaşanmadı mı? Bu Demirtaş dediğin Apo'nun ‘heykelini dikeceğiz’ demedi mi? Doğu Beyazıt mitinginde devlet içinde bir bağımsız devlet kurmaktan bahsetmedi mi? Bütün bunlar kim söylüyor? Kemal Bey sanki bunları hiç yaşanmamış gibi Demirtaş’a güzellemeler yapıyor…” dedi.