DGS, Rakka’da ilerliyor. 359 IŞİD’li öldürüldü

DGS, Rakka’da ilerliyor. 359 IŞİD’li öldürüldü

KRD News

Rakka’yı tamamen kuşatan Demokratik Suriye Güçleri ve IŞİD militanları arasındaki çarpılmalar Eski Kent, El Barid mahallesi ve kentin güneyindeki Hişam Bin Abdul Melik mahallesinde yoğunlaşıyor.

Eski Rakka kentinin %50’sini elinde tutan Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG), Amerikan Ordusuna ait Apache helikopterleri de havadan destek veriyor. Şu ana dek IŞİD’le yaşanan yoğun çarpışmaların ardından kenti tamamen kuşatan ve kentin %35’lik bir kısmında tam denetim sağlayan Demokratik Suriye Güçleri’nin kayıpları da artıyor.

Şehrin tamamen kuşatılması nedeniyle kaçacak bir yerleri olmayan IŞİD militanlarının yüksek direnç göstermesi, bombalı saldırılar ve keskin nişancıları da aktif bir şekilde kullanması nedeniyle DSG’nin kayıpları da artıyor. Ayrıca gün geçtikçe savaşın sıkışık ve dar bir alana hapsolması nedeniyle DSG’nin kayıplarının artacağı belirtiliyor.

6 Haziran’da IŞİD’in elinde bulundurduğu Rakka’ya yönelik operasyon düzenleyen ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri (DGS), bugüne dek aralarında yabancı gönüllülerin de bulunduğu 137 savaşçısını kaybetti. Bu süreç içerisinde IŞİD’in kayıpları ise 359 olarak açıklandı.