Diyarbakır'da büyük yangın! çok sayıda ölü ve yaralı var

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasında çıkan yangın, etkili olan rüzgar sebebiyle hızla yayıldı. Yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybederken, 19 kişi de yaralandı. Diyarbakır ve Mardin valileri yaptığı açıklamalarda yangının hem Diyarbakır hem de Mardin'de kontrol altına alındığını açıkladı.

Diyarbakır'da büyük yangın! çok sayıda ölü ve yaralı var

Yangın, gece saatlerinde Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı arasındaki bölgede çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı. Kırsal Köksalan ve çevresindeki köylere sıçrayan yangın için bölgeye Diyarbakır ve Mardin’den çok sayıda itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, sağlık, jandarma, UMKE, AFAD ve belediye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait 2 TOMA ve 4 tanker sevk edildi. Diyarbakır ve Mardin'de 4 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı yangın ile ilgili Diyarbakır Valisi, "Yangın tamamen kontrol altına alınmış durumda" açıklamasını yaptı.

"Diyarbakır'da yangın kontrol altına alındı"

Diyarbakır Valisi: 'Anız yangını olarak başlayan yangın sonrası tüm ekiplerimizle seferber olduk ve söndürme çalışmalarına başladık. Şu an yangın tamamen kontrol altına alınmış durumda. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor.'

Mardin Valisi de yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Son gelen bilgilere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 19 kişi yaralandı. Diyarbakır'da 3, Mardin'de 1 kişi hayatını kaybetti.

Mardin Valiliği'nden açıklama 

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Yangının çıkmasına müteakip Köksalan ve Yücebağ Mahalleleri arasında yangına müdahale etmeye çalışan bir 1 vatandaşımız vefat etmiştir, 10 vatandaşımız yaralanmış, yaralı vatandaşlarımız Mazıdağı Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır. Söz konusu yangını söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmektedir” denildi.