İlham Ahmed: İnkar zihniyetinden vazgeçilmezse diyaloglar tamamlanamayacak

İlham Ahmed: İnkar zihniyetinden vazgeçilmezse diyaloglar tamamlanamayacak

Suriye Demokratik Meclisi (MSD) Yürütme Meclisi Başkanı ilham Ahmed, Kürtlerin birliği ile Suriye’deki ulusal dayanışmanın güçleneceğini ve Kürtlerin krizin çözümünde aktif rol oynayacağını belirtti.

MSD Yürütme Meclisi Başkanı İlham Ahmed, Kobane’deki Baqî Xido Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlene halk toplantısında bölgedeki siyasi, ekonomik ve toplumsal gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Kürt siyasi güçlerinin birliğine değinerek başlayan İlham Ahmed, “Kürtler arası oluşacak bir birlik ile atacağımız her adımda halkımızın geleceğini inşa etmiş olacağız. Bu nedenle birliğin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Bugüne kadar Kürt partileri arasında geçen görüşmelerde büyük gelişmeler yaşandı. Suriye içinde gelişebilecek bir ulusal dayanışma, Kürtlerin birliği ile mümkündür” dedi.

"Rejim Kürtleri İnkar Zihniyetinden Vazgeçmezse Diyolaglar Tamamlanmayacak"

Suriye hükümetinin 2011 öncesi zihniyetinde ısrarcı olduğunu belirterek, “Bu zihniyetten dolayı Suriye’de birçok kriz yaşandı. Ekonomik kriz de bunlardan biri” diyen İlham Ahmed devamla şunları kaydetti: “Rejim Suriye’deki Kürtleri inkar zihniyetinden vazgeçmez ise (Özerk Yönetim ile) diyaloglar tamamlanmayacak. Çünkü bu durumu kabul edemeyiz. Fakat rejim diyaloglara açık olursa halkların çektiği acılar sonlanabilir. Ekonomik olarak çöküşün önü alınır ve ülkedeki tüm bölgeler korunur.”

İlham Ehmed, ABD’nin Sezar Yasaları adını verdiği yaptırımlara da ilişkin ise şunları söyledi: “Özerk Yönetim, halkımızın bu yaptırımlarla oluşacak ekonomik krizden etkilenmemesi için yöntemler arıyor. Suriye hükümetini hedef alan bu yaptırımlardan halkımızı korumak istiyoruz.”

Efrin'deki Demografik Değişim

Efrin’deki demografi değişiminin Türkiye ve Rusya tarafından sürdürüldüğünü kaydeden İlham Ahmed, “Efrin halkına bütün alanlarda destek verilmeli ki Efrin’de demografik değişimin önüne geçilebilsin. Efrin’de binlerce Kürt var ve topraklarını terk etmeleri için her gün zulme maruz kalıyor” diye konuştu.

İlham Ahmed konuşmasının devamında halkın Özerk Yönetim kurumlarına eleştirileri için ise “Halkımızın eleştirilerine açığız. Yönetimimiz eleştiriye ve özeleştiri yapmaya açıktır. Amacımız halkımızın ihtiyaçlarına cevap olmaktır” ifadelerini kullandı.