ENKS: 'Bizimle işbirliği yapılırsa bölgeyi yönetmeye hazırız'

ENKS Dış İlişkiler Komitesi üyesi, Suriye’de olası bir askeri operasyonun önüne geçmek için Fransız yetkililere sunduğu teklifi Şarku’l Avsat’a açıkladı: “Bizimle işbirliği yapılırsa bölgeyi yönetmeye hazırız”

ENKS: 'Bizimle işbirliği yapılırsa bölgeyi yönetmeye hazırız'

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Dış İlişkiler Komitesi üyesi İbrahim Berru, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, Fransa Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Paris’te resmi bir toplantı düzenlediklerini ve sınırdaki Kürt bölgelerine yönelik yeni bir askeri operasyonu önlemek adına Türkiye ile arabuluculuk yapmak için yazılı bir teklif sunduklarını söyledi.

Berru, “Fransız yetkililerle görüşmemiz sırasında onlara hangi taraftan gelirse gelsin meselenin askeri yollardan çözülmesinin mümkün olmadığını söyledik. Savaş, durumların daha da kötüleşmesine sebep oluyor ve bölge sakinlerine daha fazla acıdan başka bir şey getirmeyecek” dedi.

Ankara’nın bölgede konuşlu DSG ve PKK unsurlarıyla ilgili endişelerinin giderilmesi konusundaki çözüm önerilerine değinen Berru, “Bölgeyi yeni bir savaştan uzak tutmak için ABD, Fransa, Türkiye ve DSG güçleri başta olmak üzere ilgili tüm tarafların işbirliği yapması şartıyla ENKS, müttefikleri (Barış ve Özgürlük Cephesi) ve diğer bileşenlerin bu bölgeleri yönetmeye hazır olduklarını söyledik” dedi.

Berru, Fransız yetkililerin bu teklife ilgi gösterdiğini, kendilerini çok iyi bir şekilde dinlediğini ve bu planın içeriği ile sahada uygulama mekanizmaları hakkında sorular sorduğunu belirtti.