IŞİD Rakka'da ağır kayıplar veriyor:36 Ölü, 20 esir

IŞİD Rakka'da ağır kayıplar veriyor:36 Ölü, 20 esir

KRDNews Haber Merkezi

Suriyeli Kürtlerin liderliğinde gerçekleştirilen Fırat’ın Gazabı operasyonunda Rakka Kuşatmasında IŞİD, ağır kayıplar veriyor.

Suriyeli Kürtlerin liderliğini yaptığı Suriye Demokratik Güçleri, Fırat’ın Gazabı operasyonunun beşinci safhasında Rakka’da bulunan IŞİD hedeflerine yönelik saldırılarını şiddetlendirdi. Geçtiğimiz hafta 350 kilometrelik ilerleme sağlayan Suriye Demokratik güçleri, Rakka kentini tamamen kuşatmayı hedefliyor. Rakka kentine kuzey ve doğu yönlerinden 3 kilometre, batı yönünden ise 10 kilometre yaklaşmayı başaran Suriye Demokratik güçleri, IŞİD’e ağır kayıplar verdiriyor. Operasyonun ilk gününde sabah saatlerinde başlayan çatışmalarda şu ana dek 36 IŞİD’li öldürülürken 20 IŞİD’li ise teslim oldu.

Rakka kenti çevresinde savunmasını güçlendirmeye çalışan IŞİD hedefleri, koalisyon uçaklarının hava saldırıları tarafından vuruluyor. Amerikan ve İngiltere öncülüğündeki koalisyon hava kuvvetleri Rakka kuşatmasını desteklemek için IŞİD’e ait mevziler, topçu sistemleri, kumanda-kontrol merkezleri ve ağır silah konuşlandırılmış 59 noktayı bombaladı.

Rakka kent sakinlerinin IŞİD tarafından canlı kalkan olarak kullanılmasının ve sivil ölümlerin yaşanmaması için Suriye Demokratik Güçleri Rakka sakinlerine kenti boşaltmaları yönünde duyurular yapıyor. Bu duyurulara karşın IŞİD, kentten kaçmaya çalışan sivilleri keskin nişancıların kurşunları ile katlediyor. Kuşatmaya alınmak istenen Rakka kentinden kaçmaya çalışan 14 kişilik bir aile IŞİD militanlarınca infaz edildi.