Birleşmiş Milletlerden Musul çağrısı

Birleşmiş Milletlerden Musul çağrısı

KRDNews Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler Çocuk Kuruluşu (UNİCEF) Irak temsilciliği, kuşatma altındaki Musul’da bulunan çocukların yaşamlarından endişe edildiğini açıkladı.

2016 yılının Ekim ayında IŞİD’in elinde bulundurduğu Musul kentine operasyon başlatan Koalisyon Güçleri, kentin büyük bölümünde hakimiyeti sağladı. Musul’un IŞİD’in elinden alınmasının kentteki sivillerin IŞİD tarafından canlı kalkan olarak kullanılması sonucu uzadığı bildiriliyor. Konuyla lgili bir açıklama yapan Birleşmiş Milletler Çocuk Kuruluşu UNİCEF, Musul’da devam etmekte olan çatışmalarda 100 Bin çocuğun direkt ya da dolaylı olarak savaştan etkilendiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Temsilcisi Peter Hawkins, Musul’un batısında çocukların öldürüldüğüne dair duyumlar aldıklarını belirterek savaşan taraflara çocukların yaşamlarını göz önünde bulundurmaları çağrısında bulundu. Eski kent ve Batı Musul bölgelerinde çatışmaların yoğunlaştığını belirten Irak'taki UNICEF temsilcisi Hawkins, "Sivillere, sivil altyapıya, hastanelere, kliniklerine, okullarına, evlerine ve su sistemlerine yapılan saldırılara derhal son verilmelidir" dedi.