Irak hükümeti, İran'ı BM’ye şikayet etti

Irak hükümeti, İran'ı, Erbil'e düzenlediği balistik füze saldırılarından dolayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve Birleşmiş Milletlere (BM) şikayet etti.

Irak hükümeti, İran'ı BM’ye şikayet etti

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İran'ın, Erbil şehrini hedef alan ve masum sivillerin ölümüne, başkalarının yaralanmasına ve kamu ve özel mülkiyete zarar vermesine yol açan füze saldırısıyla ilgili olarak BMGK ve BM'ye şikayette bulunuldu” ifadesi kullanıldı.

İran Devrim Muhafızları tarafından dün gece başkent Erbil’de çeşitli noktalara 10 balistik füze ile saldırı düzenledi. Saldırılarda Kürt iş insanı Pêşrew Dizayi, 25 Ocak'ta bir yaşına basacak olan kızı Jina Dizayi, Dizayi’nin evinde misafir olarak bulunan ancak Bağdat’ta ikamet eden Süryani asıllı Hristiyan iş insanı Kerem Mikhail ile Filipinler vatandaşı bir işçi yaşamını yitirdi. Saldırılarda 16 sivil de yaralandı.

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırıyla ilgili Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin, Ulusal Güvenlik Müsteşarı'nın başkanlığında inceleme komisyonu kurulmasına karar verdiği duyurulmuştu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu saldırıyu üslenmişti.