KDP-S’li yetkili: Olayların içinde PKK ve Haşdi Şabi milisleri var

Kürdistan Demokratik Partisi-Suriye (KDP-S) Merkez Komite üyesi Nuri Birimo, Süleymaniye ve Halepçe’deki olaylı gösterilerin içerisinde PKK mensupları ile İran destekli Haşdi Şabi milislerinin olduğunu söyledi.

KDP-S’li yetkili: Olayların içinde PKK ve Haşdi Şabi milisleri var

KDP-S) Merkez Komite üyesi Nuri Birimo, Kürdistan Bölgesi'nde son günlerde yaşanan ve şiddet olaylarına dönüşen protesto gösterilerini değerlendirdi.

PKK’nin ilk kez Kürdistan Bölgesi’ne zarar vermediğini ifade eden Birimo şunları söyledi:

“Maalesef PKK, sadece bugün değil, kurulduğundan beri Kürdistan’ın bütün parçalarındaki siyasi hareketlere karşı mücadele etti. PKK Kuzey Kürdistan’da kuruldu, çalışmalarını orada devam edecekti ama Batı, Güney ve Doğu Kürdistan’daki siyasi çalışmalara müdahale ederek, zayıflamasına sebep oldu. Bunun içerisinde bölge ülkeleri bulunuyor. Kürtlerin ve Kürdistan'ın statüsünü yok etmek onların çıkarınadır. Bu eylemlerin amacı Kürdistan Bölgesi’ni istikrarsızlaştırmak ve bölgeye yönelik baskı yapmak.”

Bölge devletlerinin Kürdistan Bölgesi’ni işgal etmeleri için PKK’nin bölgedeki rolünün gün geçtikçe açığa çıktığını ifade eden KDP-S’li yetkili, “Bugün Kürdistan Bölgesi’ni yok etmek istemedeki amaç nedir?” diye sordu.

Birimo, Süleymaniye’deki gösterilerin içerisinde bulunan bazı kişilerinin Rojava’ya ait kıyafetleri giydiklerini, eylemcilerin içerisinde İran destekli Haşdi Şabi milisleri ve PKK mensuplarının da olduğunu ve buradaki amacın Kürdistan Bölgesi’ndeki kazanımların yok edilmek olduğunu söyledi. 

Birimo son olarak, Kürt halkının PKK’ye ‘Yeter artık’ demesi gerektiğini vurguladı/ K24