ABD'de bağımsızlık referandumu için kampanya

ABD'de bağımsızlık referandumu için kampanya

Kürdistan hükümeti Washington temsilcisi Beyan Sami Abdulrahman, referandum ve bağımsızlığın Kürdistan halkının meşru hakkı olduğunu anlatmak için ABD’deki Kürt diasporasının desteğiyle büyük bir kampanya başlattıklarını, bu çerçevede, ABD kongre üyeleri, ABD ve uluslararası basın kuruluşlarıyla toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Beyan Sami, ABD kongresi, medyası ve uluslararası kamuoyunda Kürdistan’da gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumunun Kürtlerin meşru hakkı olduğunu göstermek için her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.

Terör örgütü DAİŞ’le savaşın devam etmesinden dolayı ABD’nin Kürdistan, Irak ve bölgedeki gelişmeleri titizlikle takip ettiğini belirten Beyan Sami, ABD ile terör örgütü DAİŞ’e karşı savaşta ortak olmasından dolayı ABD yönetiminin bu konuyu çok önemsediğini ifade etti.

Amacımız Kürdistan halkının meşru taleplerini

Amaçlarının, Kürdistan halkının meşru taleplerini ABD ve dünya kamuoyuna iyi anlatmak olduğunu vurgulayan Beyan Sami, bu vesileyle referandum ve bağımsızlık mevzusunun haklılığını ABD yönetimine anlatmak amacıyla ABD ve Kanada’daki bütün Kürt şahsiyet ve çevreleriyle birlikte geniş kapsamlı bir kampanya başlattıklarını bildirdi.

Bir hafta önce Washington’daki Birleşmiş Milletler (BM) salonunda ABD’nin ve uluslararası düzeyde önde gelen gazete ve televizyon temsilcileriyle gerçekleştirdikleri toplantıda referandumun haklılığını anlattıklarını vurgulayan Beyan Sami, birçok ABD Kongre üyesi ile de diyalog halinde olduklarını ifade etti.

Amerikalıların bunu saygıyla karşıladı

Bağımsızlığına düşkün olmasından dolayı bağımsızlık gününü büyük bir coşkuyla kutlayan ABD halkına Kürtlerin bu istemini anlatmaya çalıştıklarını vurgulayan Beyan Sami, Amerikalıların bunu saygıyla karşıladıklarını dile getirdi.

ABD yönetiminin Kürdistan halkının bu talebinin meşruluğunun hakkını vermekle birlikte mevcut şartların buna elverişli olmadığı yönünde olduğunu ifade eden Beyan Sami, buna karşılık kendilerinin bu konuda ABD yönetimiyle aynı fikirde olmadıklarını ve mevcut şartların buna çok uygun olduğunu kendilerine aktardıklarını söyledi.